Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

TAKK!

Siste kamp er der. En sesong som har inneholdt oppturer og nedturer, frustrasjon og engstelse, men mye glede og varme. 

LES MER fra Isnes

Jeg har sagt mitt om å spille kamper i 10-15 minusgrader. Det fortjener ikke de som fotballen faktisk er for. Takk for at dere er der i minusgrader, plussgrader, hjemme og bortekamper, oppturer og nedturer. Uten dere er vi faktisk veldig lite.

Vi har hatt en variabel sesong, men vi har kommet godt tilbake hver gang vi har ligget litt nede. Det vitner om karakter, mentalitet og evne til å snu vonde trender. Vi har vært vanskelig å slå. Vært med i alle kamper. Vi har slått nesten alle topplagene (avslutte med Brann i dag 😉). Dessverre har vi slitt med å slå enkelte av de lagene som ligger på nedre halvdel. Noen av de kampene burde vi vunnet ut i fra spill og sjanser, men det har vært ofte en fase hvor det har krevd litt mer av oss i vårt angrepsspill. Det har vi hatt fin progresjon og utvikling på i de siste 5-6 kampene. Flere kamper hvor vi har hatt opp i mot 20 avslutninger utenfor og på mål.

Håper vi kan avslutte med seier foran dere i dag mot det som per dags dato er Norges beste lag. En imponerende sesong av de røde. Uansett skal de få det tøft i minusgradene. Vi må matche de på dueller, andreballer og ikke minst unngå at de får så lett tilgang inn i vår siste tredjedel. Der er de gode. Får vi trukket ball ut av områder Brann har mye spillere, så vil vi få mye plass. Det må utnyttes i dagens kamp.

Til slutt vil jeg takke dere nok en gang for at dere er der uansett. Fortsett med det. For oss er det veldig verdifullt.

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Da Odd Arild Amundsen ble matchvinner i 1-0 seieren over Brann i 1974 kunne vi ikke ane at det var siste gang vi skulle slå Brann i et Eliteserieoppgjør på 34 år. 11 seriekamper på rad endte med Brann-seier på Marienlyst, (ja, på Marienlyst!) og ingen lag er i nærheten av å ha en slik statistikk mot oss. Det er svært spesielt. For det var jo ikke slik at Brann var så gode i alle disse årene heller. Men, de var tydeligvis gode nok til å slå oss...

LES MER fra Marthinsen

Men så da, i 2008, var ENDELIG denne rekka brutt, takket være Christer George. Hans to scoringer ga oss 2-0, og på de 13 neste kampene har Strømsgodset radet opp hele 9 seire mot Branns ene (i 2014) – og tre uavgjorte matcher innimellom.

Totalt på 31 møter i Eliteserien på Gamle Gress har vi da positiv statistikk, med 14 seire, 12 tap og 5 uavgjort.

I Bergen er det vått, og veldig glatt for oss... 19 tap, 10 uavgjorte og fattige tre seire er vår beholdning etter 32 lange turer over fjellet!

Det har vært mange kamper, mange mål, og mange minner. Likevel er det en kamp som skiller seg veldig ut - både i resultat og prestasjon. Strømsgodset hadde en blytung sesong i 2019 – og alle hadde avskrevet oss da vi hentet danske Henrik Pedersen som ny trener og  “redningsmann”. Og, i all intensiteten og entusiasmen ble det noen poeng og noen seire, men da to serierunder gjensto måtte vi likevel vinne de begge for å berge plassen.

Først ut, Brann på en høstkaldt og hustrig Marienlyst. Mye folk til tross for kampstart i slutten av november, og ingen som var tilstede vil noensinne glemme en av de virkelig store kampene på Gamle Gress. Brann startet best, stangskudd og kanskje snytt for straffe - før Moses Mawa scoret fra ganske spiss vinkel til 1-0 etter drøye 20 minutter. Da slapp hjemmelaget skuldrene ned og derfra og inn var det et lag som styrte alt; Strømsgodset ydmyket Brann. Først scoret Lars-Jørgen Salvesen et ikonisk mål med en vidunderlig liten kipp alene med keeper til 2-0. Så 3-0 ved Duplexe Tchamba etter corner, og 4-0 ved Salvesen etter et nydelig forarbeid av Kristoffer Tokstad.

Tre minutter ut i 2 omgang scoret Tokstad fra kort hold etter at Herman Stengel spilte han fri på blank kasse, før Stengel selv avrundet scoringsshowet med en suser fra 22 meter helt oppe i vinkelen. Et vanvittig punktum! 6-0, og tidenes største seier mot Brann! 3 assist og en scoring for Hokksundgutten Herman Stengel, som sammen med Lars Vilsvik er de eneste Strømsgodset spillerne som fortsatt er her fra denne fantastiske kampen for bare 4 år siden...

NB: Vi reiste til Kristiansund i siste match, vant 2-1 der oppe, og beholdt plassen i Eliteserien (igjen!)

Strømsgodsets lag: Martin Hansen - Lars Vilsvik, Duplexe Tchamba, Jakob Glesnes, Prosper Mendy - Herman Stengel, Ipalibo Jack (Martin Rønning Ovenstad), Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen (Martin Spelmann), Moses Mawa (Mustapha Fofana).

Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historie

Siste 5 eliteseriekamper på Marienlyst

21. august 2021
Strømsgodset - Brann 3-1
Tilskuere: 2 000
Mål: Herman Stengel, Gustav Valsvik, Tobias Gulliksen

29. juli 2020
Strømsgodset - Brann 3-1
Tilskuere: 200
Mål: Selvmål, Moses Mawa, Marcus Mølvadgaard

24. novemnber 2019
Strømsgodset - Brann 6-0
Tilskuere: 5 352
Mål: Moses Mawa, Lars-Jørgen Salvesen (2), Duplexe Tchamba, Kristoffer Tokstad, Herman Stengel

2. april 2018
Strømsgodset - Brann 1-1
Tilskuere: 5 875
Mål: Selvmål

19. november 2017
Strømsgodset - Brann 2-1
Tilskuere: 7 706
Mål: Marcus Pedersen, Eirik Ulland Andersen

Felles spillere

Strømsgodset har tre spillere i årets stall som alle har spilt eliteseriekamper for Brann; Halldor Østervold Stenevik, Marcus Mehnert og Thomas Grøgaard.

Det er mange spillere opp gjennom tidene som har spilt i begge klubber – og mange STORE navn både i rødt og i blått! 

Av tidligere spillere er avdøde Bjørn Odmar Andersen den aller største. Han ble seriemester med Brann i 1963 og med Strømsgodset i 1970. “Bjørni”, fra Horten, spilte 113 kamper og scoret 8 mål for Strømsgodset og ble norgesmester med oss i 1969, 1970 og 1973. En av de beste driblerne på Marienlyst gjennom alle tider, og en fantastisk fin fyr. En av våre største helter!

Odd Johnsen, Halvor Storskogen og Trond Nordeide valgte Strømsgodset da de forlot Bergen i 1989. To sesonger etter avgjorde disse tre cupfinalen mot Rosenborg med Johnsen (2) og Nordeide som målscorere og Storskogen som kaptein.

Vår tidligere trener, David Nielsen, spilte også både i Brann og Strømsgodset, og også populære Fredrik Nordkvelle og Marienlyst-helten Marcus Pedersen.

Øvrige spillere med kamper for begge klubber: Ronny Vange, Thomas Gill, Trond Fredrik Ludvigsen, Frithjof Wilborn og Petter Vaagan Moen.

Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Nå skal vi trosse kulda og smelle til for siste gang i år!

Velkommen til årets siste kamp på Marienlyst! Etter en kjempeprestasjon på Lerkendal der vi spilte Rosenborg av banen er vi veldig klare til en ny artig og spennende match mot et medaljejagende Brann.

LES MER fra kapteinen

Med en kamp igjen av sesongen har vi allerede sørget for den beste poengfangsten siden 2017, og med seier i dag kan vi pynte enda mer på det. Det har vi sterk motivasjon for å gjøre.

Før kveldens match er det bare Tromsø og dagens motstander Brann (så får vi se om vi får gjort noe med det i dag) som har sluppet inn færre mål enn oss, og med 35 mål imot må vi helt tilbake til gullsesongen i 2013 for en sesong med færre baklengsmål. Selv da vi tok sølv i 2015 slapp vi inn ni flere mål enn vi har sluppet inn til nå.

Fremgangen i det defensive i år er noe vi gleder oss over, og det er også godt for oss at det offensive spillet har sett bedre ut nå mot slutten av sesongen. Senest mot Rosenborg på Lerkendal. Og dette skal vi bygge videre på inn mot neste sesong.

Tusen takk for all støtten dere har gitt oss i år gjennom både seiersrekker og tapsrekker og både kokende varme og bitende kulde. Nå skal vi trosse kulda og smelle til for aller siste gang i år. Håper dere på tribunen gjør det samme, slik at vi sammen får en god avslutning på en fin sesong!

Gustav

5 kjappe med Herman Stengel

28 år  |  draktnr. 10  midtbanespiller

Favorittlag

Manchester United

Favorittspiller

Francesco Totti

Favorittmat

Pizzaen til Valsvik

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Bilselger

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Halldor Stenevik

Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Viljar Røsholt Myhra

2. Ari Leifsson
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
10. Herman Stengel
8. Kreshnik Krasniqi
17. Logi Tómasson

77. Marcus Mehnert
9. Elias Hoff Melkersen
22. Jonas Therkelsen

Benken:

40. Morten Sætra
4. Thomas Grøgaard
7. Halldor Stenevik
14. Ole Enersen
20. Emmanuel Danso
23. Eirik Ulland Andersen

Brann

1 Mathias Dyngeland

23. Thore Pedersen
3. Fredrik Pallesen Knudsen
6. Japhet Sery Larsen
17. Joachim Soltvedt

8. Felix Horn Myhre
19. Sivert Heltne Nilsen (k)
10. Frederik Børsting

14. Ulrik Mathisen
11. Bård Finne
9. Niklas Castro

Benken:

12. Eirik Holmen Johansen
16. Ole Didrik Blomberg
18. Sander Kartum
20. Aune Heggebø
21. Ruben Kristiansen
25. Niklas Jensen Wassberg
35. Jonas Torsvik
40. Eivind Helland

Kampsponsor

Energihuset er et tverrfaglig rådgivningsfirma med spisskompetanse innen bærekraft, energibruk, miljø og energieffektivisering.


Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Herman Stengel med spilletid i dagens kamp går opp på 6. plass på lista over spillere med flest eliteseriekamper for Strømsgodset? Hokksund-gutten står i skrivende stund med 154 eliteseriekamper for klubben - likt med både Steinar Pettersen, Adam Larsen Kwarasey og Muhamed Keita.

I dag kan han gå forbi alle tre, og vil da kun ha Ingar Pettersen (173), Tor Alsaker-Nøstdahl (190), Inge Thun (196), Øyvind Storflor (205) og Lars Vilsvik (359...) foran seg på lista.

Unn deg noe blått i høst

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

OBS! Supportershopen har ikke åpent etter kamp

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: