Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Hjertelig velkommen på kamp !

Ny hjemmekamp foran våre egne supportere, og siste kamp før en liten sommerferie. Med to seire på rad inn mot dagens kamp er vi klare for å avslutte vårsesongen med tre strake.

LES MER fra Isnes

For min egen del har det vært en spesiell uke. For noen få dager siden signerte jeg ny kontrakt med Strømsgodset, ut 2027, og det er jeg både stolt og ydmyk over.

Som jeg sa i intervjuet etter kontraktsforlengelsen, føler jeg at vi er en gruppe og en klubb hvor alle trekker i samme retning. Vi har kommet en god vei, men vi ser at det fortsatt er mye å utvikle videre, og det trigger meg veldig.

Jeg er også i en klubb hvor jeg føler trygghet og tillit, samtidig som jeg blir utfordret hver eneste dag, både internt i klubben og fra dere utenfor. Derfor var det en no-brainer for meg da Jostein og klubben ønsket å forlenge min avtale.

Nå venter Odd i vår siste kamp før årets sommerferie. De siste ukene har vi sett hvor jevnt det er i Eliteserien. Odd er et eksempel på det, der de i noen kamper har tapt, mens de sist slo et godt LSK. I Odd møter vi et modig lag, som tør å spille, samt et lag som er rappe på kontringer.

Det er et nytt 4-3-3-lag, en tallkombinasjon som har stått godt til vår, og jeg håper vi ser mer av de beste periodene våre fra de to siste kampene våre mot Haugesund og Sarpsborg. Der er vi gode i frispillingen bakfra, samt at vi får til raskt og hurtig vendingsspill.

Vi ses på Marienlyst !

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Tilbake til en vidunderlig høstkveld i 2010 – foran et utsolgt Marienlyst badet i flomlys og elektrisk stemning.

Tidligere på dagen hadde Follo sensasjonelt slått Rosenborg ut av cupen, og vinneren av Strømsgodset - Odd ville altså møte Follo i finalen på Ullevaal.

Og det skulle bli oss!

LES MER fra Marthinsen

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Strømsgodset eide førsteomgangen unntatt de første 5 minuttene, men Odd klarte aldri å etablere noe eget spill og virket paralyserte og preget av den fantastiske rammen rundt kampen. De var farlige kun på dødballer, mens vi også slet med å finne åpninger og skape store sjanser. Førsteomgangen endte målløs.

I annen omgang ble Odd kjørt lavere og lavere, og vi trykket på for scoring, men målet kom aldri. For første gang siden 1969 skulle Strømsgodset spille ekstraomganger i en semifinale, og publikum laget en helt fantastisk stemning på tribunene. Så, endelig, 10 minutter ut i 1 ekstraomgang scoret Jason Morrison da han sto riktig plassert etter corner. Skuddet gikk mellom beina på keeper, og jubelen på Marienlyst kunne høres halvveis ned til Telemarkskanalen. Et vilt trøkk på Gamle Gress.

Vi fortsatte å kjøre over Odd, Ronny Deilas Strømsgodset la seg aldri bakpå, og vi fikk belønningen noen minutter før full tid da OLA KAMARA scoret nok et historisk SIF mål da han på vakkert vis plasserte ballen i krysset foran elleville GodsetUnionister på tribunen mot ælva. En vakker avslutning på en vakker kveld.
Mange i Strømsgodset har denne kampen på sin topp 5  liste over fantastiske kamper på Gamle Gress!

Cupfinalen vant vi også 2-0, da Glenn Andersen og Ola Kamara scoret mot Follo på Ullevaal – og dermed satte vi inn pokal nummer 5 i skapet på SIF Huset!

Semifinale i Norgesmesterskapet

Strømsgodset – Odd 2-0 (0-0 etter ordinær tid)

22. september 2010

Marienlyst stadion – 7444 tilskuere

 

1-0  100.min Jason Morrison

2-0  119.min Ola Kamara

 

Dommer: Svein Oddvar Moen

 

Målsjanser: SIF 10, Odd 3

 

Gult kort: Alexander Aas, Muhamed Keita (SIF), Magnus Myklebust, Jone Samuelsen (Odd)

 

Strømsgodset stilte med dette laget: Adam Larsen Kwarasey, Lars Vilsvik, Alexander Aas, Glenn Andersen, Krister Aunan, Alfred Sankoh (Mohammed Abu i 26 minutter), Jason Morrison (SIFs beste), Fredrik Nordkvelle, Øyvind Storflor (Jo Inge Berget i 26 minutter), Gardar Johannsson (Ola Kamara i 15 minutter), Muhamed Keita.

 

Odds Ballklubb: Andreas Lie, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Morten Fevang, Anders Rambekk, Jone Samuelsen, Magnus Lekven, Simen Brenne (Tommy Svindal Larsen i 18 minutter), Chuwwuma Akabuezy (Bentley), Torgeir Børven (Håvard Storbæk i 57 minutter), Mattias Andersson (Magnus Myklebust i 46 minutter).


PÅ DENNE DAG


Første gang vi spilte obligatorisk kamp på 2. juni var for nesten 100 år siden, i 1929 da vi slo Skiold 2-0 på Gulskogen. Sist gang vi spilte på denne dag var tilbake i 2009 da vi vant 2-1 mot Brann på Marienlyst. Yndlingen MARCUS PEDERSEN scoret begge våre mål. 


Ellers så husker jo vi som har levd en stund, og fulgt Strømsgodset noen år, den nydelige junikvelden for nøyaktig 39 år siden da Ørn Horten kom til Marienlyst og ble filleristet av et opplagt og sprudlende Strømsgodset lag. Horten-mannen og SIF-legenden BJØRN ODMAR ANDERSEN trente Strømsgodset i 1985, og det var et helt spesielt år med flere store seire, men dessverre også litt for mange tap. Men offensiv og morsom fotball var det – noe denne kampen var et godt bevis for. Ole Viggo Walseth 3, Arne Marcussen 2, Tor Sara, Frithjof Wilborn og Halvor Storskogen scoret målene våre  da vi nedstablet Ørn med 8-1 på Gamle Gress - på denne dag i 1985.

Og det vil altså si på dagen 20 år før Samuel Silalahi ble født. Vår unge, lovende midtbanespiller fikk sin SIF-debut tidligere i år, og kanskje kommer han innpå i kveld - på sin 19-årsdag. Gratulerer med dagen, Samuel!


TIDLIGERE MATCHER MELLOM ODD OG STRØMSGODSET


Tett og jevnt, det er historien om kampene i Eliteserien mellom Strømsgodset og Odd. På Marienlyst har vi vært best, og like sterk hjemmestatistikk har Odd mot oss i Skien. På Gamle Gress har vi vunnet 13, spilt 2 uavgjort og tapt 4. I Skien har vi tapt 12, spilt 4 uavgjort og vunnet bare 3. Det gir 16 seire til hvert lag på 38 toppseriekamper. 

 

Vår første seier også den største. 6 700 tilskuere så oss slå Odd 4-1 i Eliteserieoppgjøret i 1967. Steinar Pettersen og Egil Olsen scoret to mål hver. Så tok det faktisk 32 år før vi møttes igjen og tross scoringer av Jostein Flo, Rune Hagen og Kent Bergersen tapte vi 3-5 i det mest målrike oppgjøret oss i mellom. 


Publikumsrekorden i innbydes oppgjør er fra 2007 da vi var tilbake i Eliteserien og optimismen rådet i Drammen. Telemarkingen Dag Eilev Fagermo trente oss og Peter Kovack og Mattias Anderson scoret våre mål i 2-1 seieren som ble sett av 8050 tilskuere.

Marcus Pedersen scoret hat trick da vi slo Odd 3-0 her i 2018.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historie

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

5 siste innbyrdes på Gamle gress


22.10.2023
SIF - ODD 3-1
Tilskuere: 4634
Mål: Eirik Ulland Andersen, Herman Stengel (str.), Elias Melkersen


09.07.2022
SIF - ODD 0-0
Tilskuere: 4461


21.07.2021
SIF - ODD 3-0
Tilskuere: 2000
Mål: Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen, Herman Stengel


21.06.2020
SIF - ODD 1-0
Tilskuere: 200
Mål: Johan Hove


29.09.2019
SIF - ODD 2-3
Tilskuere: 5001
Mål: Prosper Mendy, Mustapha Fofana


Slik gikk det sist på Gamle gress

Odd var lenge best på Marienlyst i fjor, og ledet komfotabelt og fortjent 1-0 da timen var spilt. Eirik Ulland Andersen ble “redningsmann” da han først scoret et nydelig mål og så “skaffet” oss straffe bare 5 minutter senere. Rett før slutt scoret Elias Melkersen et typisk goalgetter-mål da han fra kort hold stanget inn 3-1 etter at Kaptein Valsvik vant en hodeduell etter et perfekt slått Herman Stengel frispark.
Deilig!

Strømsgodset – Odds Ballklubb 3-1 (0-1)

22. oktober 2023

Marienlyst stadion – 4634 tilskuere

 

28.min 0-1: Faniel Tewelde

63.min 1-1: Eirik Ulland Andersen

69.min 2-1: Herman Stengel (straffe)

85.min 3-1: Elias Melkersen

 

Dommer: Kristoffer Hagenes, TIL Hovding

 

Gule kort: Bent Sørmo, Kreshnik Krasniqi, Herman Stengel (SIF), Leonard Owusu, Diogo Tomas, Espen Ruud (Odd)

 

Strømsgodset stilte med dette laget:

Viljar Myhra - Bent Sørmo, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Andreas Heredia-Randen i 2 minutter), Logi Tómasson (Thomas Grøgaard i 9 minutter), Marcus Mehnert (Marko Farji i 2 minutter), Elias Melkersen, Eirik Ulland Andersen (Jonas Therkelsen i 9 minutter).


Felles spillere

Det er en lang, lang rekke med kjente spillere som har karrierer i både Odd og Strømsgodset. Vår keeper, Per Kristian Bråtveit var Oddspiller i fjor, og han overtok jo keeperplassen fra den svært populære Viljar Røsholt Myhra, som også kom til oss fra Odd. 


Av tidligere spillere finner vi flere publikumsfavoritter på Marienlyst, og ingen større enn RONNY DEILA. Vel, han spilte bare 46 kamper og scoret 6 mål i SIF drakta, Ronny, men hans karriere som fotballtrener er Drammenshistorie. 8 år med framgang, og både seriemesterskap og Cupgull med en fantastisk fotball er den vakre, vakre arven fra Deila-epoken i Strømsgodset.


PETER KOVACS ble seriemester her i 2013 og scoret hele 73 mål for oss, og også tre andre mestere fra samme lag har også spilt i Odd; Simen Brenne, Flamur Kastrati og Adama Diomande. Fredrik Nordkvelle var en populær spiller i den blå trøya, og han ble Norgesmester for oss i 2010, når ALEXANDER AAS var kaptein og midtstopperkjempe – begge stolte Telemarkinger med fortid i Grenland.  


Øvrige spillere som har spilt i begge lag: 

Thomas Grøgaard,  Niklas Gunnarsson, Mattias Andersson, Jan Frode Nornes, Kim Larsen, Tor Arne Sannerholt, Thomas Røed, Lasse Jørn Fredriksen, Kjetil Johansen, Lars Petter Røise.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

En siste innsats før ferien!

En tredjedel av sesongen er spilt, og nå venter en siste hjemmekamp før Eliteserien tar sommerferie. Med to strake seire inn mot dagens kamp er vi veldig sugne på å ta ferie med en ny seier på Marienlyst.

LES MER fra kapteinen

Etter en tøff periode har vi fått to fine opplevelser i det siste med hjemmeseier mot Haugesund og borteseier mot Sarpsborg. 

Disse seks poengene har sørget for at vi er på et godt sted nå som Odd står for tur. Nå er vi klare for å avslutte vårsesongen med stil og sørge for at de tre poengene blir igjen i Drammen.

Det gjør vi sammen. Både spillere, trenere, GodsetUnionen og langsidene. Vi trenger dere alle, fra vi går ut til oppvarming til kampen er slutt.

Jeg har fått med meg at det blir mye folk på GU-tribunen i dag, og at det mobiliseres for å få enda mer liv på langsidene.  Det setter vi stor pris på, og den støtten gir oss et ekstra push i jakten på tre nye poeng på hjemmebane.

Jeg gleder meg til å se dere på Marienlyst i dag. La oss sammen skape en ny deilig opplevelse på Gamle gress!

Gustav

Dagens kampsponsor

Baker Klausen tilbyr et stort utvalg av lekre og velsmakende kaker, saftige brød og søte bakevarer til gode priser. Bestill på nett eller kjøp i butikk.


5 kjappe med Marko Farji

20 år  |  draktnr. 21  angrepsspiller

Favorittlag

Real Madrid

Favorittspiller

Rodrygo

Favorittmat

Kebab

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Modell

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Kresh

Lagoppstilling

Strømsgodset

Annonseres ca. 1 time før kampstart.

Odd

Annonseres ca. 1 time før kampstart.

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Eirik Ulland Andersen spilte sin kamp nummer 100 for Strømsgodset forrige søndag?

Kantspilleren fra Haugesund kom til Strømsgodset fra Hødd sommeren 2016, og spilte 74 kamper i løpet av to og en halv sesong, før han ble solgt til Molde foran 2019-sesongen. Etter å ha kommet tilbake til klubben i fjor sommer har han spilt nye 26 kamper, 14 forrige sesong og 12 så langt denne sesongen, og står nå med 100 kamper og 28 mål for Strømsgodset.

Han er forøvrig den fjerde spilleren i dagens stall som runder 100 kamper. Fra før har Lars Vilsvik (429), Herman Stengel (190) og Gustav Valsvik (186) gjort det samme.

Ulland vil motta blomster fra Jostein Flo for den oppnådde milepælen før avspark i dag.

Foto: Christoffer Andersen / NTB Scanpix

Unn deg noe blått

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

Supportershopen har også åpent 15 minutter etter kampslutt

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: