Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Velkommen på kamp !

Kampene kommer tett om dagen. Det er bare tre dager siden det tunge tapet mot LSK, men nå må vi nullstille og komme oss tilbake på jobb. 

LES MER fra Isnes

Det var nok en underholdende fotballkamp på Marienlyst på torsdag, men det var tungt etter kampen både for oss og dere. Vi ville gjerne langt i cupen, men sånn gikk det ikke. 

Det vi kan glede oss over er at vi har slått ordentlig tilbake i begge de to siste hjemmekampene. Vi har vist mentalitet, og en evne til å komme tilbake i kamper vi havner under. Det gjorde at vi fikk med oss ett poeng mot KBK, og det gjorde at vi sikret ekstraomganger mot LSK.

Samtidig er det nok fint for oss å få en ny kamp foran egne supportere så fort. I Viking møter vi et lag som i likhet med oss spilte cupkamp, og tapte, tidligere i uka.  Det blir en ny tøff kamp mot et Viking-lag som kanskje ikke har fått helt den sesongstarten de har håpet på.

Vi må derimot bygge videre på den gode seriestarten, forhåpentligvis med tre nye poeng på hjemmebane i kveld. For å få til det trenger vi deres støtte fra tribunen, og jeg håper å se så mange som mulig av dere på stadion i dag.

Vi sees på Marienlyst - velkommen på kamp !

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

PÅ DENNE DAG, 12. mai, har vi tidligere spilt 15 seriekamper, hvor vi har vunnet 5, spilt 6 uavgjort og tapt 5.

Den aller første seriekampen spilt 12 mai var mot Frigg – i 1929!!! Vi vant, selvsagt, med Sigurd Andersen og Ivar Olsen som målscorere i kampen som endte 2-1 på Gulskogen. 

LES MER fra Marthinsen

Vårt eneste hat-trick scoret 12. mai tilhører (selvfølgelig) Steinar Pettersen som scoret alle våre mål da vi ble slått 3-4 på Gulskogen av Drafn i 1962.

Vår største seier på 12 mai er 5-0 mot Raufoss i Eliteserien i 1974. Odd Arild Amundsen 2, Finn Aksel Olsen 2, Ingar Pettersen var målscorere.

12. mai var også dagen Odd Johnsen scoret ÅRETS MÅL i 1994, da han skøyt ballen i mål fra midtstreken i nettet bak en sjanseløs Erik Holtan på Gjemselund i Kongsvinger.

Sist gang vi spilte kamp 12 mai var mot, ja, nettopp, Viking i Stavanger i 2022 (0-0). 12. mai er også bursdagen til Sander Solberg, den tidligere SIF og Vikingspilleren som var så god i Strømsgodset på 90-tallet. 


Viking og Strømsgodset møtes for 67. gang i Eliteserien. Det er rett og slett veldig mange fotballkamper. Og det er helt jevnt mellom klubbene. Totalt har vi vunnet 23 kamper, det samme som Viking, mens 20 kamper har endt uavgjort. På Marienlyst har vi radet opp hele 18 seire, tapt 8 og spilt 7 uavgjort. I Stavanger er statistikken 5 seire, 13 uavgjorte og 15 tap.


Mest folk på en innbyrdes kamp på Marienlyst er fra semifinalen i 1973 da godt over 15 000 tilskuere så Thorodd Preberg score kampens eneste mål i sluttminuttet og dermed sende oss til en ny cupfinale (som vi vant mot Rosenborg).

I seriespill er publikumsrekorden i Drammen fra samme år, da vi tapte 0-1 med 12 500 tilskuere på Gamle Gress. Det er alltid jevne kamper, og vår største seier er fra 2015 da vi vant 4-1 og Marvin Ogunjimi 2, Gustav Mendonca Wikheim og Lars Vilsvik var målscorere. Størst tap er 1-5 i 1998 hvor Jostein Flo scoret vårt trøstemål.


I 1990 MÅTTE vi vinne for å unngå nedrykk, og Halvor Storskogen og Odd Johnsen scoret våre mål i den uhyre spennende siste serierunde hvor vi vant 2-1 og greide oss. Samme siffer ble det, under neste identiske forutsetninger i 2009. Da var det Alexander Aas og en purung Marcus Pedersen, helt på tampen med en vanvittig skudd i krysset, som gjorde susen og berget Strømsgodsets Eliteseriestatus. 

 

Et annet nydelig minne er vår 3-1 seier på gamle Stavanger Stadion i siste serierunde da vi vant bronsemedaljer i det som den gang ble kalt for Tippeligaen. Espen Horsrud, Kenneth Karlsen og Rune Elvis Hagen scoret våre historiske mål!


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historie

5 siste innbyrdes på Gamle gress


13.05.2019
SIF - Viking 0-0
Tilskuere: 4576


22.08.2020
SIF - Viking 0-2
Tilskuere: 200


17.10.2021
SIF - Viking 0-1
Tilskuere: 6404


28.05.2022
SIF - Viking 3-2
Tilskuere: 5124
Mål: Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen, Herman Stengel


29.10.2023
SIF - Viking 1-0
Tilskuere: 4820
Mål: Elias Melkersen


Slik gikk det sist på Gamle gress

Evigunge Lars Vilsvik signerte dagen før matchen en ny kontrakt med Strømsgodset, og den angrepsvillige backen, med over 400 kamper for Godset, ble klar for to nye år i Drammen. Og Lars var selvfølgelig delaktig i vår seier med en herlig assist til Elias Melkersen som bredsidet inn kampens eneste mål fra ti meter! Kreshnik Krasniqi slo en strålende ball ut på høyresiden der Vilsvik tok ned ballen og la den til perfekt inn til Melkersen som scoret sikkert. 


Viking produserte egentlig kun en skikkelig målsjanse i den jevne og sjansefattige kampen, men den var stor, og den kom sent! Vikings Pattynams kanonskudd fra 16 meter gikk i stolpen, og derfra og rett i klypene til stødige Viljar Myhra i SIF goalen i det 88ende minutt. 

Vi vant 1-0 – fullt fortjent, men, som vanlig ikke helt uten spenning på slutten....

Strømsgodset – Viking 1-0 (1-0)

29. oktober 2023

Marienlyst stadion – 4820 tilskuere

 

1-0 Elias Melkersen (29 min.)

 

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg

 

Gult kort: Elias Melkersen, Kreshnik Krasniqi, Herman Stengel (SIF), Samuel Adegbenro (Viking)

 

Strømsgodset stilte med dette laget: Viljar Myhra - Bent Sørmo, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi, Logi Tómasson - Marcus Mehnert (Ole Enersen i 1 min.), Elias Melkersen (Halldor Stenevik i 21 min.), Eirik Ulland Andersen (Jonas Therkelsen i 11 min.)


Felles spillere


Av dagens spillere spilte vår egen Jostein Ekeland 12 obligatoriske kamper og scoret ett mål for Viking i 2019, mens Viking-spiller Lars-Jørgen Salvesen var hos oss i 2019-2022 og spilte 62 obligatoriske kamper og scoret 24 mål for Strømsgodset.

 

Tidligere spillere i begge klubber:
Ronny Deilas navn står i gullskrift i SIF historien, men spilte en sesong i Viking før han blke SIF spiller i 2006. Frode Olsen ble Norgesmester for Strømsgodset i 1991, mens Peter Kovacs, Jørgen Horn og Abdisalam Ibrahim (Abdi) ble alle seriemestere i 2013. Alle har også spilt i marineblått for Viking.


Øvrige med en fot i begge klubber er Kristian Sørli, Sander Solberg, Stefan Gislason, Tommy Høiland, Trygve Åse Lunde og Pål Vestly Heigre.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Tid for å slå tilbake!

Det har bare gått tre dager siden vår forrige hjemmekamp, men allerede i kveld kommer en ny en. Det er deilig, og nå skal vi slå tilbake!

LES MER fra kapteinen

Det var blytungt torsdag kveld. Vi ga alt vi hadde gjennom 120 minutter, men dessverre gikk det ikke, selv om vi slo tilbake tre ganger.

Nå er fokuset over på serien igjen, og det er ingenting som er bedre enn at det kommer en ny kamp så fort etter et nederlag. Vi må være klare til kamp, og slå tilbake - som vi har gjort etter å ha kommet under i de to siste hjemmekampene.

I serien har vi også fått en god start. Den beste på 10 år. Det må vi ta med oss og bygge videre på, og det starter mot Viking i kveld.

Da trenger vi også at dere fortsetter å gi oss den støtten dere har gitt oss så langt i år. GU har vært gode både hjemme og borte så langt i år, og det gir oss det lille ekstra for å prestere utpå banen.

La oss skape en ny fin kveld sammen på Marienlyst og sørge for at de tre poengene blir igjen i Drammen. Det gjør vi sammen.

Kjør!

Gustav

Dagens kampsposnor

LEARN TRAFIKKSKOLE: "Vi sier at "kunnskap redder liv". Gjennom våre dyktige lærere utdanner vi lastebil- og bussjåfører, og tilbyr førerkortopplæring for det meste på to og fire hjul."


5 kjappe med Eirik Ulland Andersen

31 år  |  draktnr. 23  midtbanespiller

Favorittlag

Real Madrid

Favorittspiller

David Beckham

Favorittmat

Kjøttkaker

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Stillasarbeider

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Herman Stengel

Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Per Kristian Bråtveit

25. Jesper Taaje
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
10. Herman Stengel
8. Kreshnik Krasniqi
17. Logi Tómasson

21. Marko Farji
77. Marcus Mehnert
23. Eirik Ulland Andersen

Benken:

32. Frank Stople
4. Sivert Westerlund
5. Bent Sørmo
9. Elias Melkersen
11. Jostein Ekeland
15. Andreas Heredia-Randen
16. Dodou Gaye
22. Jonas Therkelsen

Viking

30. Patrik Gunnarsson

2. Herman Haugen
3. Viljar Vevatne
4. Sondre Langås
23. Jost Urbancic

14. Patrick Yazbek
8. Joe Bell
26. Simen Kvia-Egeskog

20. Peter Christiansen
9. Lars-Jørgen Salvesen
10. Zlatko Tripic

Benken:

1. Arild Østbø
7. Nicholas D'Agostino
11. Yann-Erik de Lanlay
19. Sondre Auklend
21. Harald Nilsen Tangen
24. Vetle Auklend
31. Tobias Séne
32. Kasper Sætherbø
34. Kristoffer Paulsen

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Herman Stengel har notert seg for hele ni målpoeng på sine ti første kamper i årets sesong?

Vår visekaptein har scoret to mål og bidratt med tre målgivende pasninger i løpet av de seks første serierundene, mens han har scoret to mål og notert to målgivende på de fire cupkampene vi har spilt.

Foto: Børre E. Helgerud

Unn deg noe blått

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

Supportershopen har også åpent 15 minutter etter kampslutt

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: