Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Høsten er her !

Kampen mot Odd var oppløftende på flere områder. Vi noterte kampen med flest avslutninger på og utenfor mål. Vi ble sjeldent trykka bakover i banen i veldig lavt press. Vi presset mer fremover, enn å rygge bakover. Vi slo tilbake etter å ha ligget under. Vi var mer direkte i ulike faser av spillet. Vi fortsatte å trykke Odd tilbake på 1-1, 2-1 og 3-1. Vi slo mer innlegg og trykket Odd tilbake med god gjenvinning og offensiv markering.  Det var en god progresjon utover i kampen. I tillegg 3 poeng. Det smakte for oss alle.

LES MER fra Isnes

Nå kommer det en tøffere utfordring. Et Viking-lag som har vært medaljejagende i ulik valør. En liten negativ trend resultatmessig for Viking. Der de hadde marginene på sin side tidligere i sesongen, har det gått litt mot dem de siste kampene. Viking spiller direkte og en åpen fotball. Det er ofte litt tut og kjør og de kampene svinger det ofte i. Det kan bli en slik kamp igjen. Vi ønsker å forsterke mye av det som skjedde utover i kampen mot Odd, samt vet vi godt at Viking er i en annen tallkombinasjon som gir oss litt andre rom å se opp for og ikke minst rom vi kan utnytte. 

 

For å bygge videre på den gode intensiteten og energien i  2. omgangen mot Odd, trenger vi et publikum i ryggen. Hold dere varme, syng ut med GodsetUnionen og støtt oss frem til 3 poeng. De tar vi sammen. 

 

God kamp !


Coach Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Viking er jo et av de store lagene i Norge, og en av de klubbene vi har møtt flest ganger gjennom tidene. En av de kampene jeg aldri vil glemme, og heller ingen andre av de snaue 7 000 tilskuerne på Marienlyst den kvelden, var siste hjemmekamp i 2009. 


LES MER fra Marthinsen

Strømsgodset var jo på opptur, en opptur som endte med seriegull i 2013, men det visste vi jo ikke da. Og – det kunne svært enkelt ha stoppet akkurat der og da. Og historien vi er så stolte av ville aldri kunnet skje. 


25 oktober 2009. Vi kjempet, under Ronny Deilas ledelse, rett og slett for livet i Tippeligaen. Vi lå utsatt til og måtte vinne. Vi MÅTTE vinne! Men, Viking ledet 1-0 og tross at vi presset og presset så ville ikke ballen i mål. Tabellen var slik at vi trengte minst seier, og kanskje også hjelp av andre for å holde oss. Fredrikstad ledet i Fredrikstad og det var dårlig nytt for oss. Det var kaotisk på Marienlyst. 

En elektrisk stemning. En slik stemning som bare Marienlyst kan levere. 


Da kampen gikk inn i de siste avgjørende dramatiske minutter steg kaptein Alexander Aas til vers og headet et frispark i goalen til utligning. En enorm jubel fra tribunene løfta stemningen enda flere hakk, og alle kjente hvor viktig dette var. Ronny Deila mante spillerne opp og fram, og inn i sluttminuttene fortsatte presset. Vi trengte et mål til! Med en vanvittig trøkk på tribunene ble Viking presset bakover og bakover, og volumet ble bare høyere og høyere. 7 000 mennesker kan lage mye lyd, og sjeldent har Marienlyst-brølet vært sterkere enn da Marcus Pedersen – Godsets superspiss – banket inn et av de vakreste og viktigste målene på Marienlyst gjennom tidene. Pang i bøylen, via stanga der oppe hvor stanga møter tverrliggeren, mot ælva, selvfølgelig, og wow for et øyeblikk!  


Marcus Pedersen, fortsatt ung og relativt ukjent, ble igjen hele Drammens yndling. Han avgjorde denne kampen med et kunststykke av en scoring – akkurat da vi trengte det som aller mest. 2-1 til Strømsgodset, og med den stemningen og trykket som var fikk ikke Viking tak i ballen i sluttminuttene og vi hadde berget plassen. Fredrikstad, under Tom Nordli og med en nykjøpt Mattias Andersson på laget, rotet også bort sin seier og rykket altså ned. 


Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt tilbake på denne kvelden. Dersom vi hadde rykket ned i 2009... Jeg vet at denne kampen, og dette målet, er noe av det vakreste Ronny Deila har opplevd i sitt fotball-liv, et av de øyeblikkene han aldri vil glemme fra sin karriere som spiller og trener. Og for alle oss som var der tror jeg det er på samme måten. 

 

Et annet stort, stort høydepunkt (mot Viking) var jo semifinaleseieren her i 1973. Strømsgodset var heldige som fikk hjemmekamp i denne semifinalen etter at Steinar Pettersen scoret et 100% magisk mål i siste sekund mot Lillestrøm i kvartfinalen. Og i semifinalen ble det nesten reprise.. Kampen gikk mot full tid, 0-0 og omkamp i Stavanger da legenden Thorodd Presberg dukket opp og scoret helt, helt på tampen. Tor Alsaker Nøstdahl headet et innlegg som Reidar Goa reddet på streken. Presberg stormet fram og banket læret inn i nettet og kanskje opp mot 15 000 tilskuere gikk fullstendig bananas. Sinnsyk stemning og 1-0 og ny finale for Strømsgodset. Det er slike øyeblikk det lages sanger om, det er slike øyeblikk som Gamle Gress handler om.

Finalen? Vel, ja, finaler tapte vi jo ikke på den tiden. Og det var Inge Thun sin skyld! Vår avdøde legende spilte sin aller, aller beste kamp – og det sier uendelig mye – og reddet alt. Steinar Pettersen avgjorde – selvsagt rett før slutt – og den store kongepokalen ble vår til odel og eie. Grunnen til at jeg nok en gang drar fram dette er jo at det nå er nøyaktig 50 år siden - nå i høst.

Lagenes felles historie

Lagenes oppgjør

Hele 32 ganger har Viking gjestet Marienlyst til fotballkamp på øverste nivå i Norge. 17 ganger har Strømsgodset vunnet, Viking har stukket av med alle poengene 8 ganger, mens 7 kamper har endt uavgjort. 

Vår første seier mot Viking kom i 1969 da Steinar Pettersen (2) og Thorodd Presberg scoret i vår 3-1-seier foran nesten 10 000 mennesker på Gamle Gress. Vår største seier, 4-1, er fra 2015 da Lars Vilsvik var en av våre målscorere. Flest tilskuere var 12 500 i seriekampen i 1973 da vi tapte 0-1. Enda flere var nok innenfor portene senere samme år da vi slo Viking 1-0 (Presberg) i semifinalen – men noe eksakt tilskuerantall er ikke registrert (utover “over 12 000”) 

Et par pussige poeng er jo at Lars Vilsvik har scoret i hele tre kamper mot Viking på Marienlyst – ikke verst for en forsvarsspiller. Eirik Ulland Andersen scoret mot Viking her både i 2016 og 2017, mens Lars-Jørgen Salvesen var en av målscorerne i fjor da vi vant 3-2! Aller morsomst er det likevel å trekke fra han som ble matchvinner i 2010 – for Strømsgodset. Det var vår assistenttrener, Børre Steenslid, som da spilte i Viking, som med et flott selvmål sørget for en deilig Strømsgodset-seier! 

SLIK GIKK DET SIST:
Strømsgodset – Viking 3-2 (1-1)
28. mai 2022
Marienlyst stadion – 5.124 tilskuere

21.min 1-0: Johan Hove
37.min 1-1: Veton Berisha
51.min 2-1: Lars Jørgen Salvesen
56.min 3-1: Herman Stengel (straffe)
70.min 3-2: Veton Berisha

Dommer Svein Tore Sinnes, Flekkefjord

Målsjanser SIF 7, Viking 5

Gult kort: Gustav Valsvik, Lars Vilsvik (SIF), Viljar Vevatne, Shayne Pattynama (Viking)

Strømsgodset stilte med dette laget:
Viljar Røsholt Myhra, Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi, Halldor Stenevik, Johan Hove (Ipalibo Jack i 4 minutter), Ole Enersen (Tobias Gulliksen i 45 minutter), Lars-Jørgen Salvesen (Fred Friday i 24 minutter)


Felles spillere

Av dagens spillere spilte Jostein Ekeland 12 obligatoriske kamper og scoret ett mål for Viking i 2019. Han kom til Strømsgodset før årets sesong, en sesong som dessverre for oss og for Jostein har vært amputert på grunn av skader. Lars-Jørgen Salvesen var Godset-spiller i 2019-2022 og spilte 62 obligatoriske kamper og scoret 24 mål for Strømsgodset. «Salve» har en stor stjerne i Strømsgodset og på Marienlyst!

Av tidligere spillere som spilte i begge klubber nevner vi Ronny Deila, Jørgen Horn, Abdisalam Ibrahim og Péter Kovács som de som har satt tydeligst spor etter seg i Drammen. Alle var med på å vinne det fantastiske seriemesterskapet for Strømsgodset i 2013.

Øvrige spillere med fortid i Drammen og Stavanger:
Kristian Sørli, Frode Olsen, Sander Solberg, Stefan Gislason, Trygve Åse Lunde, Pål Vestly Heigre og Tommy Høiland. 

Statistikk: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Hei og velkommen til kamp!

Først og fremst - takk for sist! Der vi hadde en fin opplevelse igjen sammen på Marienlyst. Det var godt å se at det fløyt bedre offensivt, som vi jobbet med inn mot kampen, som gjorde at vi fikk tre poeng og seier på Marienlyst.

LES MER fra kapteinen

I andre omgangen sist fikk vi virkelig kjenne på høststemningen og atmosfæren som vi er vant med i Drammen og på Gamle gress. Det er sånne kvelder vi lengter etter og elsker alle sammen!

Opplevelsen, prestasjonen og resultatet forrige helg gir oss energi til kampen i dag, og forhåpentligvis fortsetter vi i den gode trenden både i dag og utover høsten.

Kampene mot Viking er alltid fartsfylte og spennende, og jeg personlig elsker å spille matcher som dette. Vi skal gå ut i hundre sammen med dere, og vi håper på masse støtte. Med det samme trøkket og den offensive innstillingen som i 2. omgang mot Odd skal vi ut og gruse til i dag.

Det skal alltid være tøft å komme til Marienlyst - og det skal vi virkelig vise og la Viking få kjenne på under flomlyset i kveld!

Gustav Valsvik
På denne dag…

På denne dag, 29. oktober, har Strømsgodset bare spilt 3 seriekamper tidligere. I 2006 vant vi, i Adecco-ligaen, med bandy-siffer, 7-3 borte mot Sarpsborg i en kamp Peter Kovacs scoret hat-trick. I 2017 slo vi Sogndal 4-1 her på Marienlyst etter blant annet to scoringer av Bassel Jradi. I fjor møtte vi Haugesund her, 29. oktober, og tross scoring fra Thomas Grøgaard endte det med et surt 1-2-tap for FKH. 

Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Viljar Røsholt Myhra

5. Bent Sørmo
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
8. Kreshnik Krasniqi
10. Herman Stengel
17. Logi Tómasson

77. Marcus Mehnert
9. Elias Hoff Melkersen
23. Eirik Ulland Andersen

Benken:

40. Morten Sætra
2. Ari Leifsson
3. Sondre Fosnæss Hanssen
4. Thomas Grøgaard
7. Halldor Stenevik
14. Ole Enersen
15. Andreas Heredia-Randen
21. Marko Farji
22. Jonas Therkelsen

Viking

30. Patrik Gunnarsson

18. Sondre Bjørshol
5. Djibril Diop
4. David Brekalo
20. Shayne Pattynama

21. Harald Nilsen Tangen
8. Markus Solbakken
14. Patrick Yazbek

19. Sondre Auklend
9. Lars-Jørgen Salvesen
10. Zlatko Tripic

Benken:

1. Arild Østbø
2. Herman Haugen
11. Yann-Erik de Lanlay
16. Kristoffer Løkberg
22. Sondre Langås
23. Jost Urbancic
25. Joe Bell
27. Samuel Adegbenro
29. Sander Svendsen

5 kjappe med Fredrik Kristensen Dahl

24 år  |  draktnr. 27  forsvarsspiller

Favorittlag

Manchester United

Favorittspiller

Thiago Silva

Favorittmat

Hvit pizza med serranoskinke

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Lærer/idrettslærer

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Halldor Stenevik (men vi hadde ikke overlevd lenge)

Kampsponsor

Protan AS produserer og leverer takbelegg og membraner av høy kvalitet og er også en av Nordens ledende takentreprenører.


Fakta om motstanderlaget

Viking Fotballklubb ble stiftet 10. august 1899. Viking har blitt seriemestere 8 ganger, sist gang i 1991, mens cupmestere har laget blitt 6 ganger, sist gang i 2019. Viking har 54 sesonger i Eliteserien. 

Flest klubbkamper for Viking har Andre Danielsen med 553, mens Reidar Kvammen er mestscorende med 202 scoringer.

Viking spiller hjemmekampene på SR-Bank Arena med 15 400 sitteplasser. Rekorden er fra 24. juni 2007 da kampen mot Brann ble sett av 16.600 tilskuere.

Viking og Strømsgodset møtes for 66. gang i Eliteserien. Totalt har Strømsgodset vunnet 22 kamper, 20 kamper har endt uavgjort og Viking har vunnet 23 kamper. Målforskjellen er 88-101.


Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Lars Vilsvik, som på fredag forlenget kontrakten sin til å gjelde ut 2025-sesongen, har med sine 355 eliteseriekamper suverent flest toppseriekamper for Strømsgodset - med hele 150 kamper ned til Øyvind Storflor med nest flest.

Det er også kun åtte (!) spillere gjennom historien som har spilt flere kamper på Norges øverste nivå enn vår kjære norsk-tysker - deriblant nettopp Øyvind, som er på 6. plass med sine 421 kamper. Helt øverst på lista kroner Daniel Berg Hestad med 473.

Unn deg noe blått i høst

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart og 10 minutter etter kampslutt.

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Neste hjemmekamp: 

Strømsgodset mot HamKam 

Søndag 12.10
kl. 17:00


Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: