Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Hjertelig velkommen på kamp !

Etter sommerferie og to gode bortekamper er det godt å være tilbake på Marienlyst igjen.

LES MER fra Isnes

Det er klart for kamp to etter ferien, etter en veldig god opplevelse mot Brann, hvor vi føler vi var gode i flere faser av spillet, og at vi kanskje burde ha tatt alle tre poengene.

Det var en kamp hvor vi hadde mindre ball, men likevel skapte vel så mye som Brann. Og det som ble lagt ned av arbeidsmentalitet, duellkraft og løpskraft må vi også ha mot Sandefjord i kveld, selv om de ligger i andre enden av tabellen.

Vi vet hvor jevnt og tett det er i Eliteserien. Sandefjord har fått mye skryt, kanskje ikke for de aller siste kampene, men før det har de kanskje fått litt for lite poeng ut ifra hvordan de har sett ut i spillet.

Det blir nok en ny tett og jevn kamp, men det er også en kamp vi skal vinne på Marienlyst. Spesielt i den delen av sesongen vi er i nå, og etter hvordan vi har sett ut etter ferien, både i Bergen, men også i treningskampen mot Bodø/Glimt før det.

Etter Brann-kampen har vi snakket om å forsterke det vi har vært gode på, men også å bli bedre på siste tredjedel, sånn at vi kommer til enda større målsjanser og scorer flere mål. Det har vært fokus både etter første del av sesongen, og etter de to siste kampene, og inn mot kveldens kamp har det vært mye offensivt fokus.

Vi ses på Marienlyst !

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Seriekamper spilt 8. juli er det ikke mange av, rett og slett fordi det oftest var ferietid og fotballfri i juli i “gamle dager”.


Men 8. juli 1987 er et vakkert minne for oss som tok til turen til Nøtterøy for å se Strømsgodset spille om viktige poeng i 3. divisjon avdeling A...

LES MER fra Marthinsen

Foto: Trond Solberg / NTB Scanpix


Teie var motstander, og Strømsgodset vant 1-0. Scoringen var jo et eventyr, en heading (!) fra distanse av den ekte SIF-gutten, og legenden, Arne Gustavsen. Gustavsen eide høyre backplass fra 1977 til 1990 og ble Norgesmester i 1991. Mot Teie scoret han sitt viktigste mål i karrieren! Sesongen endte med et dramatisk opprykk en regntung høstkveld mot nettopp Teie. Laget vi slo på målstreken, og som måtte bli igjen i den gamle 3. divisjonen var .... Sandefjord.

I 2001 spilte vi 3-3 mot Lyn på Marienlyst i en kamp Jostein Flo var blant målscorerne.

Sist gang vi spilte seriefotball 8. juli var mot Stabæk i sølvsesongen 2012, og vi vant 2-1 etter to usedvanlig vakre scoringer på Nadderud. Øyvind Storflor scoret et vidunderlig mål fra 25 meter i tverrligger og inn, mens Peter Kovacs banket inn vår andre scoring helt oppe i krysset etter forarbeid av Ola Kamara. Lars Vilsvik spilte denne kampen for 12 år siden, selvsagt, og det gjorde  faktisk også Herman Stengel ... men han for Stabæk!

Vi har altså aldri tapt en seriekamp 8. juli...

 

Dagens motstander

Sandefjord Fotball spiller i år sin sesong nr. 11 i Eliteserien etter at de ble stiftet i 1998. Best serieprestasjon er 8 plass, mens de spilte (og tapte) cupfinale i 2006. Publikumsrekorden på Jotun Arena er fra 2007 med 8103 tilskuere i en kamp mot Lyn.

Det er daglig leder Espen Bugge Pettersen som har flest kamper for Sandefjord med hele 263 obligatoriske opptredener. For Strømsgodset spilte Bugge 124 obligatoriske kamper i sesongene 2015-2018. Den gamle spisskjempen Tom Helge Jacobsen er klubbens toppscorer med 59 mål.

Laget trenes av Strømsgodset gutten Hans Erik Ødegaard som spilte for oss i perioden 1993 – 2003. Hele 241 kamper ble det i marineblått, og ingen midtbanespiller har scoret fler mål for oss enn Hansi med sine 52 scoringer i serie og cup. Hans Erik spilte i sesongene 2004-2006 i Sandefjord og noterte seg for 82 kamper og 28 mål for hvalfangerne.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historie

Foto: Trond R. Teigen / NTB Scanpix

5 siste innbyrdes på Gamle gress


16.05.2023
SIF - Sandefjord 1-0
Tilskuere: 5827
Mål: Sondre Fosnæss Hanssen


23.04.2022
SIF - Sandefjord 0-5
Tilskuere: 4401


24.06.2021
SIF - Sandefjord 4-0
Tilskuere: 2000
Mål: Duplexe Tchamba, Johan Hove, Fred Friday (2)


09.08.2020
SIF - Sandefjord 3-4
Tilskuere: 200
Mål: Johan Hove, Lars-Jørgen Salvesen, Mikkel Maigaard (str.)


27.05.2018
SIF - Sandefjord 2-0
Tilskuere: 6110
Mål: Marcus Pedersen, Amahl Pellegrino


Slik gikk det sist på Gamle gress

Det var en jevn og tett match i fjor som ble avgjort da Gulskogen-gutten Sondre Fosnæss Hanssen scoret kampens eneste mål på en vakker heading rett før pause.


Fosnæss Hanssen er dessverre skadet for tiden, og med det betyr det at kun FEM av de som startet fjorårets match er aktuelle for start i dag. For et år siden spilte både Viljar Myhra, Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen, Halldor Stenevik og Jonatan Braut Brunes denne kampen for Strømsgodset...

Strømsgodset – Sandefjord 1-0 (1-0)

16. mai 2023

Marienlyst stadion – 5827 tilskuere

 

1-0 Sondre Fosnæss Hanssen (42 min.)

 

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

 

Gule kort: Herman Stengel, Halldor Stenevik og Fredrik Kristensen Dahl (SIF)

 

Strømsgodset stilte med dette laget:

Viljar Myhra - Sondre Fosnæss Hanssen, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik, Herman Stengel, Ipalibo Jack, Halldor Stenevik - Marcus Mehnert (Jonas Therkelsen i 8 min.), Jonatan Braut Brunes (Albert Thorsen i 1 min.), Tobias Gulliksen (Jostein Ekeland i 17 min.).


Tidligere møter

Strømsgodset og Sandefjord møtes i kveld for 21. gang i Eliteserien. Totalt har SIF vunnet 11 kamper, tre har endt uavgjort mens Sandefjord har vunnet seks kamper.


På Marienlyst har 10 eliteseriekamper endt med sju seire, én uavgjort og to tap. Det siste tapet for to år siden er et av de verste resultatene våre på Gamle gress gjennom alle tider, da vi ble sendt i dusjen med 0-5 på måltavla.


Vår største seier mot Sandefjord på Marienlyst er 4-0, som vi vant både i 2007 og 2021.


Publikumsrekorden i innbyrdes oppgjør er fra 2015, da vi vant 3-2 etter scoringer av Øyvind Storflor (2) og Thomas Lehne Olsen. 6 412 tilskuere løste billett på Marienlyst denne aprilsøndagen i 2015.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Endelig hjemmekamp!

Etter en fin og velfortjent ferie er det godt å være tilbake i Drammen og i gang med å kjempe om poeng igjen. Og endelig skal vi spille foran vårt kjære hjemmepublikum igjen.

LES MER fra kapteinen

Etter ferien har vi spilt to bortekamper mot to av de beste lagene i Norge. En treningskamp mot Bodø/Glimt, hvor vi definitivt leverte en brukbar prestasjon, før vi forrige fredag fikk med oss et sterkt bortepoeng fra Bergen.

I Bergen gjorde vi en solid defensiv prestasjon, hvor vi sto godt imot og hindret Brann i å skape de største målsjansene. Få lag reiser fra Bergen med poeng i bagasjen, og enda færre holder nullen på Brann stadion, så det var en god følelse og en god start på høstsesongen.

Samtidig ser vi at vi har mer å gå på offensivt, selv om vi skapte et par gode muligheter mot Brann, og sånn sett kunne ha vunnet matchen. Gjennom den siste uka har vi, som ellers i sesongen, jobbet mye med offensiv samhandling, og vi håper dere får se resultater av det mot Sandefjord i kveld.

Her skal vi bygge på mentaliteten vi viste mot Brann, og forhåpentligvis sprudle litt mer offensivt foran vårt eget publikum.

Jeg gleder meg til å se dere alle på Marienlyst igjen i kveld. La oss sammen skape en ny herlig kveld!

Gustav

5 kjappe med Logi Tómasson

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

23 år  |  draktnr. 17  forsvarsspiller

Favorittlag

Manchester United

Favorittspiller

Cristiano Ronaldo

Favorittmat

Taco friday

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Music artist or professional golfer

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Therki

Dagens lagoppstillinger

Strømsgodset

1. Per Kristian Bråtveit

25. Jesper Taaje
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl
71. Gustav Valsvik

26. Lars Vilsvik
10. Herman Stengel
21. Marko Farji
17. Logi Tómasson

77. Marcus Mehnert
9. Elias Melkersen
22. Jonas Therkelsen

Benken:

32. Frank Stople
4. Sivert Westerlund
5. Bent Sørmo
11. Jostein Ekeland
15. Andreas Heredia-Randen
16. Dodou Gaye
20. Emmanuel Danso
23. Eirik Ulland Andersen
37. Samuel Silalahi

Sandefjord

1. Hugo Keto

3. Vetle Walle Egeli
2. Fredrik Berglie
47. Stian Kristiansen
17. Christopher Cheng

6. Sander Risan Mørk
18. Filip Ottosson
10. Loris Mettler

27. Jakob Dunsby
9. Alexander Ruud Tveter
7. Eman Markovic

Benken:

30. Alf Lukas Grønneberg
20. Marcus Melchior
21. Simon Amin
22. Martin Gjone
24. Sebastian Holm Mathisen
26. Filip Loftesnes-Bjune
45. Beltran Mvuka
99. Maudo Jarjué

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Kunstgresset på Marienlyst har blitt byttet i løpet av sommerpausen?

Kveldens kamp blir altså første eliteseriekamp på den nye matta på «Gamle gress». Den aller første kampen på ny matte ble spilt 22. juni, da vårt damelag slo Sandefjord 3-2 i toppoppgjøret i 3. divisjon.

Sist gang vi byttet kunstgress var i 2019, året vi holdt plassen i Eliteserien etter en historisk snuoperasjon på høsten, og før det i 2013 - året vi som kjent tok seriegull.

Med andre ord ligger alt til rette for en fin høst i Drammen - og høstsesongen starter mot Sandefjord i kveld.

Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix

Unn deg noe blått

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

Supportershopen har også åpent 15 minutter etter kampslutt

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: