Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Velkommen på kamp !

Det er tid for jubileumsfest, og vi håper å skape en fin kveld for alle dere som er glade i Godset ved å starte klatringen på tabellen.

LES MER fra Isnes

I dag venter Sarpsborg, som er et lag som har stått godt til oss tidligere, og de tre siste kampene mot dem, hvor vi har vunnet alle tre, har vært positive. I disse tre matchene har vi vært gode i flere faser av spillet.


Vi kommer nå fra en kamp i Haugesund der vi ikke var gode nok med ballen. På hjemmebane må vi være bedre med ball enn det vi viste der, og det er det som har vært fokusområde inn mot dagens match.


Troppen har sett fin ut gjennom uka, og vi har stort sett alle klare til kamp, utenom Jostein og Ole som er i fremgang etter lengre skadeavbrekk, og Marko som er utilgjengelig på grunn av gule kort.


Vi gleder oss til ny hjemmekamp - vi sees på Marienlyst !


Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

På dagen i dag er Marienlyst stadion 100 år!


Vi har fått Strømsgodsets statistikk-guru Jens Erik Arnesen til å hente ut litt småsnacks til den store dagen...

LES MER fra Marthinsen

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix


Som kjent var Gulskogen Idrettspark klubbens hjemmebane til og med opprykkssesongen 1966. Fra og med 1967 var Marienlyst stadion vår nye hjemmebane.

Første kamp på Marienlyst var mot regjerende seriemester Skeid, og Thorodd Presberg ble vår aller første målscorer her da han utlignet Skeids tidlige ledelse. Steinar Pettersen scoret deretter to ganger, og vi vant vår første match i Eliteserien, og vår første match med Marienlyst som hjemmearena, 3-1.

Siden har vi spilt her. Det har blitt 798 obligatoriske kamper, serie, cup, europacup - samt kvalifiseringskamper for opp- og nedrykk. Siden 1967 har vi spilt 36 år i Eliteserien, vi har tilbrakt 18 sesonger på nivå 2 og fire sesonger på nivå 3. Strømsgodset er virkelig en toppklubb i Norge!

Av 798 obligatoriske kamper har vi vunnet 444, 148 har endt uavgjort og vi har tapt 206. Vi har scoret 1 633 mål her og sluppet inn 1 033. Tenk så mye jubel - og så mye smerte. Vi scorer altså i snitt over 2 mål per kamp på Gamle Gress!

Ikke uventet er det Steinar Pettersen som troner øverst på toppscorerlista med scoringer på Marienlyst i serie og cup-spill. 77 mål scoret «Petters» på Gamle Gress. Samme mann har forøvrig alle rekorder som finnes.

Steinar var den første til å score hat-trick her, i en 1. runde-kamp mot Åssiden, og førstemann som scoret fire ganger i smame kamp, mot Sarpsborg i 1968. Han er også den første - og eneste - som har scoret fem mål i en og samme eliteseriekamp - i rekordkampen mot Lyn (10-1). Fem mål gjorde også Helge Karlsen i en og samme kamp, på nivå to, da vi slo Bærum 6-1 her i 1984. Mange spillere har scoret hat-trick her, men fire mål i en og samme kamp kommer jeg bare på Arne Dokken, Kai Arild Lund og Jostein Flo.

SIFs toppscorere på Marienlyst:
1. Steinar Pettersen, 77 mål
2. Jostein Flo, 62 mål
3. Ingar Pettersen, 46 mål
4. Thorodd Presberg, 38 mål

Største seier kjenner alle, mot seriemester Lyn 16. juni 1968 med 10-1. Største tap kom mot Rosenborg i juli 1994 med 0-7.

Publikumsrekorden på Marienlyst er usikker. Ingen må forledes til å tro at den tilhører andre enn Strømsgodset- Det var godt over 17 000 tilskuere mot Rosenborg i 1969, mens «alle» er overbevist om at det var over 18 000 innenfor portene under semifinalekampen mot HamKam i 1970. Ingen i Strømsgodset fester særlig lit til den påståtte publikumsrekorden fra 1940-tallet, da Marienlyst hadde langt mindre kapasitet enn på 60- og 70-tallet.

Til tross for at vi har vunnet 300 flere fotballkamper enn vi har spilt uavgjort er det hyppigste resultatet på Marienlyst 1-1. Hele 74 fotballkamper har endt med ett mål til hver. 71 kamper er vunnet 2-1, mens 3-1 til guttane har forekommet hele 63 ganger. Det er svært sjelden det ender målløst på Gamle Gress. Av 798 kamper har kun 28 (!) endt 0-0.

Til slutt en liten kuriositet. Thorodd Presberg ble førstemann til å bli utvist i en fotballkamp på Marienlyst. Det skjedde i mai 1968, mot Sarpsborg. Marienlystpublikummet mislikte den dommeravgjørelsen sterkt, og vi fikk tidenes første banestorming da dommeren med eskorte ble hjulpet av matta ved kampslutt. Hehe, det var trøkk på fotballkamper i «gamle dager» også...

Og - hvis noen lurer... nei, det er det ingen som gjør - men INGEN har spilt flere fotballkamper på Gamle Gress enn Lars Vilsvik! Og vi teller fortsatt...

Forøvrig på den 21. september

Gratulerer med dagen - Ronny Deila, seriemester Jarl-André Storbæk og ikke minst Eirik Ulland Andersen!

Dagens motstander

Sarpsborg 08 Fotballforening ble stiftet 15. januar 2008 og spiller sin 13. sesong i Eliteserien. Beste tabellplassering er bronse fra 2017.


Sarpsborg 08 og Strømsgodset møtes for 26. gang i Eliteserien. Totalt har SIF vunnet 13 kamper, åtte har endt uavgjort og Sarpsborg har vunnet fire kamper. Målforskjell 55 - 29.


Vi har møttes tolv ganger på Marienlyst, og vi har kun tapt én gang, og tapet i 2018 var noe spsielt, for å si det mildt! Strømsgodset har sannsynligvis en eller annen rekord da vi traff treverket 8 - ÅTTE - ganger i løpet av 90 minutter, og, jeg vil påstå, hadde litt utur da vi gikk av banen uten poeng.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historikk

Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

5 siste innbyrdes på Gamle gress


09.07.2023
SIF - S08 5-0
Tilskuere: 5129

Mål: Jonatan Braut Brunes (2), Gustav Valsvik, Halldor Stenevik, Ole enersen


07.08.2022
SIF - S08 3-1
Tilskuere: 4422

Mål: Lars Vilsvik, Herman Stengel, Ernest Boahene


25.09.2021
SIF - S08 5-0
Tilskuere: 2589
Mål: Gustav Valsvik, Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen, Ari Leifsson, Jordan Attah Kadiri


26.09.202
SIF - S08 0-0
Tilskuere: 200


25.08.2019
SIF - S08 2-1
Tilskuere: 4855
Mål: Mikkel Maigaard, Lars-Jørgen Salvesen


Slik gikk det i fjor

Formlagene Strømsgodset og Sarpsborg vartet opp med underholdning og sju mål da lagene møttes sist på Marienlyst. Og vi vant 5-2. Publikum hadde så vidt rukket å ta den første slurken av brusen før ballen lå tre ganger i nettet. Det sto 1-1 før det hadde gått seks minutter, og etter 23 minutter var det scoret fem mål - Strømsgodset ledet 3-2!

Etter en svært målrik åpning roet kampbildet seg ned, og hjemmelaget så ganske komfortable ut så lenge Sarpsborg gikk for høye baller inn i feltet.

Så tok det fyr igjen på Marienlyst i den andre omgangen. Snaue kvarteret etter hvilen lå ballen bak Anders Kristiansen i Sarpsborg-målet igjen. Halldor Stenevik fikk tak i ballen i Sarpsborg-feltet og overlistet keeperen.

20-åringen Ole Enersen tegnet seg også på scoringslista for Godset, for første gang på Marienlyst. Han punkterte kampen da han scoret etter et ellevilt soloraid fra egen banehalvdel.

Strømsgodset – Sarpsborg 08 5-2 (3-2)

9. juli 2023

Marienlyst stadion – 5 12 tilskuere

 

1-0 Jonatan Braut Brunes (4 min.)

1-1 Victor Torp (6 min.)

2-1 Jonatan Braut Brunes (11 min.)
2-2 Joachim Soltvedt (17 min.)

3-2 Gustav Valsvik (23 min.)

4-2 Halldor Stenevik (60 min.)

5-2 Ole Enersen (78 min.)

 

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK


Gult kort: Marcus Mehnert (SIF), Simon Tibbling, Bjørn Inge Utvik og Mikkel Maigaard (S08)


 

Strømsgodset stilte med dette laget:

Viljar Myhra - Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl (Sondre Fosnæss Hanssen i 45 min.) - Lars Vilsvik, Herman Stengel, Emmanuel Danso (Jonas Therkelsen i 8 min.), Thomas Grøgaard (Ole Enersen i 21 min.) - Marcus Mehnert, Jonatan Braut Brunes (Albert Thorsen i 8 min.), Halldor Stenevik.


Felles spillere

Av dagens spillere spilte Jo Inge Berget 37 kamper og scoret 10 mål for SIF i sesongene 2010 og 2011, og er norgesmester med Strømsgodset. Stefan Johansen var Godset-spiller i sesongene 2011-2013, spilte 78 kamper og scoret 9 mål, og var en av våre aller beste spillere da vi ble seriemestere i 2013.


Av tidligere spillere som har spilt i begge klubber, og som har gjort seg godt bemerket i Drammen, er seriemesterne Péter Kovács og Jørgen Horn, i tillegg til blant andre Lars-Jørgen Salvesen, Jakob Glesnes og Kristoffer Tokstad.


Tekst: Rune Marthinsen

Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Hei alle sammen!

Velkommen til jubileumskamp på Marienlyst! En stor dag for vår kjære hjemmebane - la oss gi Marienlyst den feiringen og festen den fortjener.

LES MER fra kapteinen

Det var viktig å få med oss et bortepoeng fra Haugesund forrige helg. Det var ikke pent, og det var ingen god kamp, men akkurat nå er det poengene som teller aller mest.


På hjemmebane har vi hatt to gode prestasjoner i de siste hjemmekampene mot Lillestrøm og Bodø/Glimt, og det gir oss selvtillit inn i en høst med hjemmekamper på rekke og rad. Vi håper å fortsette denne gode trenden i dag og sammen skape en god atmosfære på bursdagen og feiringen av Marienlyst.


Det er tett og jevnt i Eliteserien, og vi trenger alle poengene vi kan få. Vi har fem hjemmekamper igjen, og skal gjøre alt for å få en god avslutning på sesongen. Jeg håper dere støtter oss i dag og i de neste kampene - vi trenger deres støtte!


La oss sammen skape en ny god opplevelse - som har blitt gjort mange ganger på Gamle Gress de siste 100 årene.

 

God kamp!

Gustav

5 kjappe med Bent Sørmo

Foto: Trond R. Teigen / NTB Scanpix

27 år  |  draktnr. 5  forsvarsspiller

Favorittlag

Manchester United

Favorittspiller

Zinedine Zidane

Favorittmat

Taco

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Advokat

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Flekka

Dagens kamptropp

Strømsgodset

1. Per Kristian Bråtveit

25. Jesper Taaje
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
10. Herman Stengel
8. Kreshnik Krasniqi
17. Logi Tómasson

22. Jonas Therkelsen
7. Nikolaj Möller
23. Eirik Ulland Andersen

Benken:

32. Frank Stople
4. Sivert Westerlund
5. Bent Sørmo
9. Elias Melkersen
20. Emmanuel Danso
36. Fredrik Ardraa
37. Samuel Silalahi
84. André Stavås Skistad

Sarpsborg 08

13. Carljohan Eriksson

32. Eirik Wichne
2. Menno Koch
30. Franklin Tebo
20. Peter Reinhardsen

6. Aimar Sher
10. Stefan Johansen (k)

23. Niklas Sandberg
22. Victor Halvorsen
26. Daniel Job

19. Sveinn Aron Gudjohnsen

Benken:

40. Leander Øy
4. Nikolai Skuseth
7. Alagie Sanyang
8. Harald Nilsen Tangen
14. Jo Inge Berget
18. Håvard Åsheim
29. Martin Håheim-Elveseter
31. Amidou Diop
37. Pawel Chrupalla

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Hele fire av Gustav Valsviks totalt 14 eliteseriemål for Strømsgodset har blitt scoret mot Sarpsborg 08?

Vår kaptein scoret sitt aller første, og i eneste i sin første SIF-periode, i 4-0-seieren på 16. mai tilbake i 2014.

Senere har han også scoret mot Sarpsborg på Marienlyst i 5-0-seieren i 2021 og 5-2-seieren i fjor. Det fjerde kom i bortekampen i mai, som vi vant 3-1.

Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Unn deg noe blått

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

Supportershopen har også åpent 15 minutter etter kampslutt

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: