Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Velommen på kamp i dag!

Det er på tide at vi slår tilbake etter noen dårlig kamper. Brann er en motstander som kler oss ganske godt, det har tidligere resultater vist, både på Marienlyst, men også bortekampen i Bergen nå i sommer...

LES MER fra Isnes

Det blir en litt annen type kamp enn det man har sett de siste ukene, hvor det har vært mer lukka. Jeg tror det blir en veldig åpen fotballkamp, og det kan kle oss.

Vi trenger alle mann alle på tribunen til å støtte oss, også veit vi at vi må steppe opp på banen. Med litt ekstra støtte så kan det plutselig være de marginene som går vår vei.

Treningsuka har vært veldig god. God energi, litt temperatur etter at vi har hatt noen møter denne uka. Både møter som går på selve spillet, men også rundt temperatur, humør, intensitet i laget. Så håper vi det har gjort utslag i at vi ser en bedre versjon av Strømsgodset

Vi ses på Marienlyst !

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Kaldt og ufyselig, 1 søndag i avdvent 2023, snø og is rundt banen og sølvvinner Brann på motsatt banehalvdel i siste serierunde for sesongen...

LES MER fra Marthinsen

Morsom fotballkamp, hvor Strømsgodset var best både spillemessig og i målprotokollen. Lars Vilsvik ga oss ledelsen midtveis i 1 omgang etter et flott angrep hvor Lars avsluttet fra 16 meter via en Brann spiller og inn i nettet.

2-0 målet til Herman Stengel var en kunstscoring for minneboken, da han på hel volley banket ballen i nettet fra ca. 20 meter – knallhardt og utagbart for Brann keeperen.

Samme mann fastsatte sluttresultatet fra krittmerket 10 minutter senere – og med det ble Strømsgodset nr 7 i Eliteserien, mens Brann reiste hjem med sølvmedaljer i koffertene.

På denne dag

4 august er en morsom dato å mimre om... På denne dato har det faktisk skjedd mye rart i SIF historien. Vi har spilt seriekamper mot Birkebeineren og tapt, spilt to ganger uavgjort mot Hønefoss og vunnet knepent mot Vikersund og Steinberg... Og så klager folk på at vi er nr 8 i Eliteserien!!!!
Jaja...

4 august 2013 – i vårt gullår - vant vi 4-2 i Sarpsborg på vår vei mot seriemesterskapet, og av 13 spilte seriekamper på denne dag har vi vunnet 6 ganger, spilt 3 uavgjort og tapt 4. Det er også en dato som kanskje noen husker tilbake i 1983 – da vi møtte, av alle, engelske Norwich City i treningskamp på Marienlyst. Jan Madsen scoret 2 og Ole Viggo Walseth en gang da vi tapte 3-5 for det engelske eliteserielaget.

4 august for nøyaktig 50 år siden, 1974, var også en søndag, solen skinte og vi møtte Start her på Gamle Gress, foran 8 200 tilskuere. Vi vant selvfølgelig, og det er noen legendariske SIF-navn som dukker opp på scoringstavlen: Tor “Hiawatha” Henriksen, vår egen Egil Olsen, legenden Ingar Pettersen og ikke minst, en av de aller største, mannen som svært sjelden var langt over midtstreken i sin helt formidable SIF karriere, stopperkjempen over alle midtstoppere; Tor Alsaker Nøstdahl! Tor spilte 329 a-lagskamper, var fast midtstopper i 17 strake sesonger, men scoret bare to seriemål i hele sin fantastiske karriere – og et av dem, faktisk, på dagen i dag for nøyaktig 50 år siden!

(PS. Tor scoret også i cupfinalen i 1969)

Dagens motstander

Sportsklubben Brann ble stiftet 26. september 1908 og ble seriemestere i 1962, 1963 og 2007. Brann har 7 cupmesterskap det siste i 2022 og har spilt hele 47 sesonger i Eliteserien.

Flest obligatoriske kamper for Brann har Tore Nordtvedt med 398. 305 av disse kampene er seriekamper. Flest eliteseriekamper av dagens spillere har Ruben Kristiansen med 173.

Flest scoringer har Rolf Birger ”Pesen” Pedersen med 132. Av dagens spillere har Bård Finne scoret 31 eliteseriemål for Brann.

SK Brann spiller hjemmekampene på Brann stadion med 16.750 sitteplasser. Rekorden er fra NM i 1961 mot Fredrikstad da 24.800 var innenfor portene.

Tilskuere: 5352
Mål: Moses Mawa, Lars Jørgen Salvesen (2), Duplexe Tchamba, Kristoffer Tokstad, Herman Stengel

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

Gult kort: Kreshnik Krasniqi (SIF), Mathias Dyngeland (Brann)

Strømsgodset stilte med dette laget:

Viljar Myhra, Ari Leifsson, Lars Vilsvik, Fredrik Kristensen Dahl, Gustav Valsvik, Kreshnik Krasniqi (Eirik Ulland Andersen i 16 minutter), Herman Stengel, Logi Tómasson (Thomas Grøgaard i 16 minutter), Jonas Therkelsen (Halldor Stenevik i 16 minutter), Elias Melkersen, Marcus Mehnert (Ole Kristian Enersen i 2 minutter)

Tidligere møter

Strømsgodset og Brann møtes for 66.gang i Eliteserien. Totalt har SIF vunnet 18 kamper, 16 kamper har endt uavgjort mens Brann har vunnet hele 31 kamper. Vi har ikke mye å skryte av når det gjelder resultater i Bergen, men i Drammen har det heldigvis gått langt bedre. Her har vi 15 seire, 5 uavgjort, men også 12 sure tap... Men, vi har ikke tapt her nå siden 1-4 i 2014.

Vårt første møte var tilbake i 1968 da 8 562 tilskuere så Steinar Pettersen og Egil Olsen score våre mål i en flott 2-0 triumf. Flest folk på Marienlyst var det i 1974 da Finn Aksel Olsen scoret kampens eneste mål og sikret en knepen men god 1-0 seier foran drøye 10 000 tilskuere. Året etter scoret Odd Arild Amundsen kampens eneste mål, og så tok det ikke mindre enn 33 år - altså 33 ÅR - før vi slo Brann i en Eliteseriekamp igjen. Smak på den!
Men så, i 2008 scoret Christer George begge målene i vår 2-0 seier med 5 814 betalende innenfor portene.

Vår største seier her, mot Brann, var den helt elleville kampen i november 2019 da vi MÅTTE vinne for å berge plassen i divisjonen. Og om vi vant! 6-0, etter en første omgang som er noe av det vakreste som har skjedd på matta her gjennom alle tider. 4-0 til pause etter scoringer av Moses Mawa, Lars Jørgen Salvesen 2 og Duplexe Tchamba. Det var høst, det var flomlys, det var kaldt som f**, det var være eller ikke være, det var magisk!
Kristoffer Tokstad økte til 5-0 rett etter pause før Herman Stengel banken ballen i krysset fra distanse og avsluttet masakeren halvveis inn den andre omgangen. 6 fantastiske null. En vidunderlig kveld for 5 352 overlykkelige tilskuere.

Felles spillere

Av dagens spillere var Marcus Mehnert Brann spiller i 2020 og spilte 7 eliteseriekamper.

Av tidligere spillere var Bjørn Odmar Andersen Brann-spiller før han spilte 113 kamper og scoret 8 mål for Strømsgodset i sesongene 1969-1973. “ Bjørni” ble seriemester både for Brann og Strømsgodset, og var også med å vinne 3 cupfinaler i blått og hvitt! En av de absolutt STORE i SIF-historien. Andre SIF legender som har spilt i Brann er selvfølgelig Odd Johnsen, Halvor Storskogen og Trond Nordeide som alle ble Norgesmestere med SIF i 1991.

Øvrige spiller som har kamper for både Brann og Strømsgodset er blant annet Halldor Østervold Stenevik, Thomas Grøgaard, Frithjof Wilborn, David Nielsen, Fredrik Nordkvelle og SIF-yndlingen Marcus Pedersen som scoret hele 69 ganger i blå drakt!