Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Kjære Godsetvenner !

Det har vært en stund siden vi har hatt hjemmekamp nå. Noen skuffende bortekamper mot Bodø/Glimt og Haugesund er lagt bak oss, og en landslagsperiode er blitt blitt brukt godt for kropp og sjel.

LES MER fra Isnes

Tiden er blitt brukt å samle noen tanker rundt prestasjonen mot Haugesund og veien videre utover høsten. Vi er alle enig om at vi ble baktunge i for lange perioder mot Haugesund og at det ble skapt altfor lite. Konsekvensen på å ikke treffe i eget angrepsspill, ble at vi mistet ballen fort og ble spilt lave. Den siste tiden har det vært fokus på å angripe med tettere avstander, flere spillere og også noe mer retningsbestemt. Siste hjemmekamp mot Molde var det 45-60 gode minutter med nettopp dette. I tillegg har vi sett på vårt eget presspill, hvor vi er nødt til å presse mer fremover i banen, fremfor å bli ryggende. Dette er de taktiske tingene som er blitt jobbet med den siste tiden og som vi håper vil gi utslag i dagens kamp. 

 

Laguttak har vært vanskelig den siste tiden. Det er kamp om flere plasser og det er derfor prestasjon i treningshverdag og kamp (både for rekrutt og A-lag) som blir totalvurdert. 

 

I møtet mot Odd sist synes jeg vi var gode i lange perioder. Odd er ikke så ulike oss selv. Forsvarer seg enten høyt eller lavt. Når de er lave, er de vanskelige å bryte ned. Odd er også et lag som er flinke til å utnytte enhver posisjonsfeil defensivt hos motstanderen. De har et godt dynamisk angrepsspill, som ikke alltid har gitt de nok mål. Det er to lag som har scoret lite, men også sluppet inn lite mål i årets eliteserie. Med mer bevegelse rundt ballfører, tettere avstander og angripe noe hurtigere, håper vi selvfølgelig at dette blir en god offensiv opplevelse og 3 poeng. 

 

Støtten vi får fra GodsetUnionen uke inn og uke ut, må hylles. Hjemmekamper som bortekamper. Dere har vært fantastiske til nå. Alle som har Godset i hjertet trenger vi i tiden som kommer. La oss løfte oss sammen. 

 

Ekte kjærlighet

Coach Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Når Odd gjester Drammen går minnene alltid tilbake til semifinalekampen, den vidunderlige høstkvelden i 2010. Marienlyst badet i flomlys, hvert eneste sete på tribunene var fylt, Follo hadde slått Rosenborg ut av mesterskapet tidligere på dagen og stemningen i byen og på stadion var absolutt elektrisk. 


LES MER fra Marthinsen

Det ble et møte mellom Dag Eilev Fagermo’s Odd og hans tidligere elev Ronny Deila på SIF-benken hvor Deila selvfølgelig trakk det lengste strået til slutt. Strømsgodset var klart best i 1. omgang, presset Odd bakover og produserte flere store målsjanser, dog uten å klare å score. 2. omgang ble jevnere, men vi var fortsatt best da dommeren blåste for ekstraomganger etter 90 målløse minutter. 

Godt hjulpet av et entusiastisk publikum stormet vi i angrep da ekstraomgangene ble blåst i gang, og etter 100 spilte minutter kranglet Jason Morrison inn ballen til en meget fortjent 1-0 ledelse etter en  corner. Odd klarte aldri å svare, og bare sekunder før slutt banket Ola Kamara inn 2-0 fra distanse og sikret vår første cupfinale siden 1997. Euforisk glede for et sulteforet Marienlyst publikum, og en kamp vi som var til stede aldri vil glemme. 

Finalen vant vi med samme siffer da Glenn Andersen og Ola Kamara scoret hvert sitt mål på Ullevaal, og Ronny Deila og hans menn feiret vår femte kongepokal i vår klubbs stolte historie. Det var en vakker høst, og denne kampen mot Odd blir stående i historiebøkene som enda en magisk aften på Gamle Gress. 


Semifinale i Norgesmesterskapet 2010

Strømsgodset – Odd 2-0  (0-0 etter ordinær tid)
22. september 2010
Marienlyst stadion – 7 444 tilskuere
Dommer: Svein Oddvar Moen

1-0 100. min Jason Morrison

2-0 119. min Ola Kamara


Målsjanser: SIF 10, Odd 3

Gult kort: Alexander Aas, Muhamed Keita (SIF), Magnus Myklebust, Jone Samuelsen (Odd)

Strømsgodset stilte med dette laget:
Adam Larsen Kwarasey - Lars Vilsvik, Alexander Aas, Glenn Andersen, Krister Aunan - Alfred Sankoh (Mohammed Abu i 26 minutter), Jason Morrison (SIFs beste), Fredrik Nordkvelle - Øyvind Storflor (Jo Inge Berget i 26 minutter), Gardar Johannsson (Ola Kamara i 15 minutter), Muhamed Keita.

Lagenes felles historie

Lagenes oppgjør

Vårt aller første møte i Eliteserien mot Odd på Marienlyst var tilbake i 1967 da vi vant 4-1 foran 6 700 tilskuere og Steinar Pettersen (2) og Egil Olsen (2) scoret våre mål. Vi har til sammen 18 ganger her i toppdivisjonen, og vunnet 12, spilt 2 uavgjort og tapt 4 ganger. Flest tilskuere var det i 2007 da 8 050 publikummere så Strømsgodset vinne 2-1 etter scoringer av Mattias Andersen og Peter Kovacs. Færrest tilskuere i en Eliteseriekamp var 200 under pandemien i 2020 da Johan Hove scoret kampens eneste mål. 

Eirik Ulland Andersen ble matchvinner for Strømsgodste i 2017, mens det eneste hat-trick av en SIF spiller mot Odd på Marienlyst i Elitedivisjonen var Marcus Pedersens deilige tre mål i 2018.

Felles spillere

Av dagens spillere spilte Odds Sondre Solholm Johansen 1 kamp for Strømsgodset i 2016, mens Viljar Røsholt Myhra var Oddspiller i sesongene 2015-2018 og spilte 16 kamper for Odd.


Tidligere spillere med kamper i begge klubber: 
Treneren Ronny Deila er en av denne klubbens største legender, men som spiller fikk han 46 kamper/6 mål i SIF trøya. Ronny scoret matchvinnermålet mot Rosenborg i det som er vår eneste seier på Lerkendal gjennom alle tider, 2-1 i 2007.
Peter Kovacs, Simen Brenne, Flamur Kastrati og Adama Diomande ble seriemester med Strømsgodset i 2013 – alle med spillerkarriere også for Odd.

Øvrige spillere med kamper i Strømsgodset og Odd:
Alexander Aas, Niklas Gunnarsson, Fredrik Nordkvelle, Mattias Andersson, Kenneth Dokken, Jan Frode Nornes, Kim Larsen, Tor Arne Sannerholt, Thomas Røed, Lasse Jørn Fredriksen, Kjetil Johansen og Lars Petter Røise. 

Statistikk: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Hei alle sammen!

Fantastisk at dere kommer og støtter oss i dette kalde høstværet. Vi trenger deres støtte!

LES MER fra kapteinen

Vi er ikke fornøyd med prestasjonene på hjemmebane så langt. For at vi skal vinne kamper igjen så trenger vi deres støtte.


Dere er utrolig viktige for oss for at vi skal prestere på vårt beste, og dere gjør at vi får et ekstra push. Dere alle på tribunen er vår 12. mann. Vi veit alle hvor bra det kan bli på Marienlyst i lag med dere.


Vi er revansjesugne etter en skuffende innsats mot Haugesund. Nå har vi hatt to uker på oss med litt fri, der vi har trent godt og tatt tak i ting som gjør at vi skal komme sterkere tilbake og få en opptur de siste seks kampene. 


Vi som lag og enkeltspillere er veldig klare for å vise oss fra en bedre side, og da spesielt her på Marienlyst. Vi har fire fine hjemmekamper framover, som vi håper kommer til å bli gode opplevelser.


Vi veit alle at vi ikke har prestert godt nok offensivt i løpet av sesongen, men vi er alle fast bestemt på at det begynner i dag, og vi skal gå ut i hundre og vise oss fra en bedre og offensiv side. Vi har sett på trening at relasjonene begynner å flyte, vi håper at dere får se det mot Odd i dag. Vi og jeg håper at dere støtter oss i samtlige 90 minutter uansett resultat. Vi kommer i hvert fall til å gi jernet.


Gustav Valsvik
På denne dag…

Vi har tidligere spilt 5 seriekamper på datoen 22. oktober – og aldri tapt! 3 seire og 2 uavgjortkamper er fasit. I 1967 ble det 0-0 på Sarpsborg stadion i siste serierunde, og med det poenget overlevde vi i Eliteserien på bedre målforskjell enn Steinkjer som rykket ned. I 2000 slo vi Raufoss 3-1 på Marienlyst i Obos-ligaen og i 2006 Moss 1-0 i samme divisjon. Hans Erik Ødegaard (2) og Jostein Flo scoret mot Raufoss, mens Mattias Andersson ble matchvinner mot Moss. Begge disse sesongene rykket vi faktisk opp!

I 2017 slo vi Sandefjord borte 2-1 (Ulland Andersen, Marcus Pedersen) mens vi i fjor, den 22. oktober, spilte 1-1 (Hove) på Briskeby.

Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Viljar Røsholt Myhra


5. Bent Sørmo

71. Gustav Valsvik (k)

27. Fredrik Kristensen Dahl


26. Lars Vilsvik

10. Herman Stengel

8. Kreshnik Krasniqi

17. Logi Tómasson


77. Marcus Mehnert

9. Elias Hoff Melkersen

23. Eirik Ulland Andersen


Benken:

40. Morten Sætra

2. Ari Leifsson

3. Sondre Fosnæss Hanssen

4. Thomas Grøgaard

14. Ole Enersen

15. Andreas Heredia-Randen

21. Marko Farji

22. Jonas Therkelsen

37. Samuel Silalahi

ODD

1. Per Kristian Bråtveit


15. Sondre Solholm Johansen

4. Leon Hien

21. Steffen Hagen (k)


2. Espen Ruud

6. Leonard Owusu

7. Filip Rønningen Jørgensen

3. Josef Baccay


24. Dennis Gjengaar

19. Faniel Tewelde

10. Mikael Norø Ingebrigtsen


Benken:

30. Peder Klausen

5. Diogo Tomas

11. Ole Erik Midtskogen

13. Samuel Skjeldal

16. Casper Andersen

18. Syver Aas

20. Thomas Rekdal

26. Jesper Skau

29. Bork Bang-Kittilsen

5 kjappe med Viljar Røsholt Myhra

27 år  |  draktnr. 1  keeper

Favorittlag

Manchester United

Favorittspiller

Manuel Neuer

Favorittmat

Taco

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Arbeidsledig

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Morten Sætra

Kampsponsor

Protan AS produserer og leverer takbelegg og membraner av høy kvalitet og er også en av Nordens ledende takentreprenører.


Fakta om motstanderlaget

Dagens motstander er Norges eldste eksisterende fotballklubb - stiftet tilbake i 1894. Skiensklubben har aldri tatt seriegull, men er med sine 12 cupgull den klubben med aller flest norgesmesterskap. Elleve av disse norgemesterskapene sikret de seg mellom 1903 og 1931, mens de vant sitt tolvte i 2000.

Dagens Odd-lag ledes av Pål Arne «Paco» Johansen, som har med seg tidligere SIF-trener Håkon Wibe-Lund som assistenttrener.

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...kaptein Gustav Valsvik spilte sin 250. eliteseriekamp i bortekampen mot Haugesund for to uker siden. Av disse 250 kampene har han representert Strømsgodset i 142 av dem. Han har også spilt eliteserie for Sogndal (74 kamper), Rosenborg (24 kamper) og Stabæk (10 kamper).

Unn deg noe blått i høst

Supporterboden på Marienlyst holder åpent en time før kampstart og 30 minutter etter kampslutt.

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Neste hjemmekamp: 

Strømsgodset mot Viking 

Søndag 29.10
kl. 17:00


Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: