Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Tid for revansje

3 kamper står igjen. Nå er det HamKam som står for tur. Etter tre seire på rad, er det mye motivasjon igjen, selv om vi er sent på fotballåret. 

LES MER fra Isnes

Vi har lyst å forlenge seiersrekken. Vi har lyst å vinne flere kamper på Marienlyst foran våre egne supportere. Vi har lyst å nå så langt opp på tabellen som mulig. Og det finnes sikkert enda flere motivasjonsfaktorer for å gå seirende ut i de neste kampene. Kanskje den største, er å prøve å revansjere den dårligste kampen i år, som kom på Briskeby mot HamKam. Det er i dag. 

 

HamKam trenger muligens noen poeng til, og vil gi alt for å få det allerede i dag. Et hardtkjempende, duellsterkt, fysisk fotballag, som ofte er i kamper med mye mål. Nå møter de et av de gjerrigste lagene i serien, så vi håper vi kan fortsette den trenden, samt at vi fortsetter i sporet av de siste hjemmekampene. 

 

Vi trenger som alltid publikum i ryggen. Alle og enhver. Rop og syng oss inn mot tre nye poeng. Det hjelper. 

 

Takk for støtten!


Coach Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

Vi har – ganske overraskende – negativ statistikk mot HamKam i Eliteserien. På våre 19 tidligere møter har Kamma vunnet 8 mot våre 6, mens 5 ganger har vi delt poengene oss imellom. 


LES MER fra Marthinsen

På Marienlyst har vi vunnet “bare” 4 av 9 oppgjør, og deriblant det aller første seriemøte - toppoppgjøret mellom nr 1 og 2 på tabellen – i august 1970. Den høsten var Strømsgodset uovervinnerlige, og kanskje det beste laget Norge noensinne har sett, og vi slo da HamKam 4-2 etter hattrick av Steinar Pettersen og en scoring av Thorodd Presberg. 12 500 mennesker overvar den kampen. 

Siste gang vi slo HamKam her på Marienlyst i en kamp i Eliteserien er … nei, ingen vil jo tru det, men da er vi helt tilbake i 1994! 1994 var vår dårligste sesong i Eliteserien gjennom alle tider, det året tapte vi 10 kamper på rad – norsk rekord – og to ganger 0-7 (mot Start og Rosenborg). Men – vi slo HamKam 2-0 på Marienlyst. Ståle Skaug fra Kongsberg og vår egen yndling Ousman Nyan scoret foran 6 474 tilskuere. 

Flest folk på en Eliteseriekamp oss imellom var i 1971 – 13 200 betalende så HamKam vinne 2-1, og igjen var Steinar P vår målscorer. Størst seier er 3-0 fra 1973 da Odd Arild Amundsen, Thorodd Presberg og Per Ståle Årseth scoret våre mål.

Men – dette var seriekamper på øverste nivå. Når HamKam kommer tenker jeg uansett på Cup. Norgesmesterskapet i fotball. Denne turneringen vi i Drammen elsker, og som vi har så mange, vakre minner fra. Vi har 5 deilige Kongepokaler etter våre 8 finaler på Ullevaal. Men hallo... HamKam... de har aldri vært der. HamKam har ALDRI spilt finale! Og – det er kanskje vår skyld?

Vi slo HamKam ut av cupen i semifinalen både i 1969 og 1970. Fra disse kampene på Marienlyst finnes ingen eksakte tilskuertall, men med all sannsynlighet var det over 18 000 innenfor portene på Gamle Gress på begge disse kampene. Og – med det – publikumsrekord. Det finnes en masse bilder fra disse matchene, og sammenlignet med rekorden fra 1968 – 16 687 mot Rosenborg – er det ingen tvil om at det ser enda mer folksomt ut i disse semifinalene. Vi slo HamKam ut både i 69 og 70 – og begge år ble vi mestere! Men, ikke nok med det, vi slo HamKam ut av cupen også i 1991 (4. Runde, 4-3) da vi ble mestere mot Rosenborg (3-2) og i 1993 (kvartfinale, 2-1. Ståle Solbakken scoret HamKams mål!) da vi ble tapende finalist (mot Bodø/Glimt 0-2)! 

Av alle kamper spilt på Marienlyst siden vi flyttet hit i 1967 er semifinalen fra 1970 en av de aller, aller største. 7-0 til Strømsgodset, og det i HamKams aller, aller beste sesong i deres historie. De ledet Eliteserien da de kom til Marienlyst, og endte til slutt som nr 3 – to poeng etter oss, og et poeng etter Rosenborg på sølvplass. Men, den semifinalen – wow – den glemmes aldri! 

Tre dager etter at vi slo Nantes borte i E Cup, som første norske lag noensinne til å vinne en bortekamp i Europa, kom grønnbuksene til Drammen og ble sendt hjem til Hamar som slakt! 7-0! 

Som nevnt, vi tror det var godt over 18 000 tilskuere her som så Odd Arild Amundsen score et vidunderlig mål fra 25 meter – rett i krysset – og Steinar Pettersen sette inn 7-0, hans andre for dagen, etter et nydelig soloraid. Øvrige målscorere var Thorodd Presberg 2, Ingar Pettersen og Egil Olsen.


Lagenes felles historie

Siste 5 eliteseriekamper på Marienlyst

24. juli 2022
Strømsgodset - HamKam 1-1
Tilskuere: 4 358
Mål: Ipalibo Jack

31. august 2008
Strømsgodset - HamKam 1-2
Tilskuere: 5 772
Mål: Mattias Andersson

16. mai 1994
Strømsgodset - HamKam 2-0
Tilskuere: 6 474
Mål: Ståle Skau, Ousman Nyan

9. mai 1976
Strømsgodset - HamKam 1-1
Tilskuere: 7 000
Mål: Ingar Pettersen

3. juni 1974
Strømsgodset - HamKam 3-1
Tilskuere: 6 823
Mål: Trond B. Olsen, Ingar Pettersen, Steinar Pettersen

LES MER om lagens felles historie

Felles spillere

Av dagens spillere spilte Moses Mawa 57 kamper og scoret 11 mål i sesongene 2019-2021 for Strømsgodset.

Av tidligere spillere i begge klubber nevner vi Seriemester fra 2013; Jarl Andre Storbæk og Norgesmester fra 1991, Kenneth Nysæther. En av våre største yndlinger, Marcus Pedersen (Norgesmester 2010, Sølv i Eliteserien 2015) scoret 69 mål i SIF trøya.
Øvrige spillere med kamper for HamKam og Strømsgodset;
Kenneth Dokken, Ole Amund Sveen, Svein Tore Brandshaug, Petter Vaagan Moen, Sebastian Pedersen, Nico Mickelson og Lukasz Jarosinski.  

Statistikk: Jens Erik Arnesen

Kapteinens
KOMMENTAR

Velkommen til ny hjemmekamp!

Vi er veldig gira på å fortsette den gode stimen vi har vært i nå, og tre solide seire på rad og sikra eliteserieplass gjør at vi kan slippe oss helt løs og nyte de tre siste matchene.

LES MER fra kapteinen

Vi som lag er veldig gira på å revansjere forrige kamp mot HamKam på Briskeby, som var en av de kampene denne sesongen hvor vi har vært mest skuffa over egen prestasjon. 

Men det kommer ikke av seg selv, for det blir en tøff og fysisk match, der HamKam fortsatt trenger poeng. Vi må ta den fighten, men det merker jeg på gutta i garderoben at vi er klare for og gleder oss til.

Vi skal være framme i skoa og offensive som vi har vist i de to siste hjemmekampene - akkurat det som kjennetegner Strømsgodset på Marienlyst i lag med dere.

Bli med og gi jernet fra tribunen og la oss sammen skape en ny herlig kveld på Gamle gress!

Gustav Valsvik
Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Viljar Røsholt Myhra

2. Ari Leifsson
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
8. Kreshnik Krasniqi
10. Herman Stengel
17. Logi Tómasson

7. Halldor Stenevik
9. Elias Hoff Melkersen
23. Eirik Ulland Andersen

Benken:

40. Morten Sætra
4. Thomas Grøgaard
14. Ole Enersen
15. Andreas Heredia-Randen
21. Marko Farji
22. Jonas Therkelsen
30. Fabian Holst-Larsen
37. Samuel Silalahi
77. Marcus Mehnert

HamKam

12. Marcus Sandberg

3. Jens Gammelby
23. Fredrik Sjølstad
26. Brynjar Bjarnason

33. Aleksander Melgalvis (k)
17. Morten Bjørlo
7. Kristian Onsrud
2. Vegard Kongsro

10. Moses Mawa
14. Henrik Udahl
8. Oliver Kjærgaard

Benken:

1 Lars Jendal
6. John Olav Norheim
9. Jonas Enkerud
11. Tore Sørås
19. William Kurtovic
20. Julian Gonstad
21. Vidar Jónsson
22. Kobe Hernandez-Foster
27. Amin Nouri

5 kjappe med Elias Hoff Melkersen

20 år  |  draktnr. 9  angrepsspiller

Favorittlag

FC Barcelona

Favorittspiller

Lionel Messi

Favorittmat

Paella

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Fisker

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Viljar Myhra the saviour

Kampsponsor

Colosseum Tannlegge ønsker at du skal gå ut fra våre klinikker med et smil om munnen. Book time enkelt her! Nå kan du bestille akuttbehandling og tannsjekken enkelt via vår online bookingtjeneste.


Fakta om motstanderlaget

Hamarkameratene, mest kjent som HamKam, ble stiftet i 1918 og spiller sine hjemmekamper på Briskeby stadion.

Grønnbuksene rykket for første gang opp til øverste nivå i 1969, og sesongen etter, 1970, står sterkt både i Drammen og i Hamar. HamKam tok da bronsemedalje som nyopprykket lag - deres eneste medalje til dags dato.

HamKam har nå vært to sesonger på øverste nivå etter opprykket fra OBOS-ligaen under Kjetil Rekdal i 2021, og tre runder før slutt ligger de godt an til å sikre sin tredje strake sesong på øverste nivå - med fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplass og seks poeng ned til Vålerenga under nedryksstreken.

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...Halldor Stenevik spilte sin 100. eliteseriekamp for Strømsgodset i bortekampen mot Tromsø? Austevollingen som er inne i sin femte sesong i Strømsgodset har totalt spilt 106 kamper i blått siden overgangen fra Brann, og med de to eliteseriekampene han noterte seg for før overgangen til Strømsgodset har han nå spilt 102 kamper på Norges øverste nivå.

Unn deg noe blått i høst

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart og 10 minutter etter kampslutt.

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Neste hjemmekamp: 

Strømsgodset mot Brann

Søndag 03.12
kl. 17:00


Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: