Tittel med teksten "kampprogram"

Trenerens
TANKER

Velkommen på kamp !

Vi gleder oss til ny hjemmekamp foran vårt fantastiske publikum. Dere var vår beste i Fredrikstad, og vi håper å få den samme støtten fra dere alle på Marienlyst i dag.

LES MER fra Isnes

Nå er det Haugesund som venter, og det er en kamp som jeg tror vil kle oss. Det er noe med vår spillestil og tallkombinasjon som står godt til det laget vi møter nå, og det er ikke så ulikt i formasjon og spillestil som Kristiansund, som vi møtte to ganger på kort tid for ikke så lenge siden.

Gutta har fått sett bilder og video av årets sesong, når vi har vært ordentlige gode, for det har vi vært i perioder. Vi må tilbake til det sporet, og det starter i dag. Vi må ikke glemme at det bare er «et kvarter sida» vi hadde gode prestasjoner.

Man kan fort henge seg opp i Fredrikstad-matchen, men det var en advarsel til oss om at vi må steppe opp på flere områder, og det er vi interessert i å gjøre mot Haugesund.

Og det selvfølgelig med en enorm støtte fra GodsetUnionen og drammensfolket på Marienlyst. For meg så er det samma hvor du sitter eller står på tribunen, bare du kommer deg på Marienlyst. Vi trenger dere alle !

Ekte kjærlighet

Isnes

Stem på dagens SIF-gutt

Marthinsens
MINNEBOK

DEN STORE KAMPEN: Kun en eneste gang hadde Strømsgodset kunne bli seriemester når siste serierunde skulle spilles. Det var tilbake i 1970, og Thorodd Presberg scoret kampens eneste mål da Skeid ble slått og seriegullet ble vunnet på Marienlyst.

43 år etter var vi igjen i samme situasjon. Det var IKKE flomlys i 1970, kampen ble spilt kl 1300, men resten var likt; Siste serierunde, fullt hus, elektrisk stemning, kjølig i lufta og seier til Strømsgodset ville bety GULL til Drammen. 

LES MER fra Marthinsen

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix


10 november 2013 – ja, akkurat like, nei egentlig mye mer magisk enn 18 oktober i 1970, for nå lå Marienlyst badet i flomlys.

Haugesund i selvlysende drakter tok faktisk initiativet i kampen, og var fullt på høyde med oss i 1 omgang. Ronny Deila var tydelig på at vi ville vinne hvis vi leverte på vårt normalnivå. Og etter å ha spilt fotball i godt over 2 år på Gamle Gress uten å tape visste alle at han hadde rett i det. Men, det var en hake... vi leverte IKKE på normalnivå, og den spente stemningen ble bare mer og mer nervøs... Pause og 0-0.

Vel, alle vet hvordan det gikk, Ola Kamara banket ballen i mål, Stefan Johansen økte til 2-0, så geniet Øyvind Storflor til 3-0, og der og da var han Seriemester også med Strømsgodset. Ola fastsatte sluttresultatet til 4-0 – og ingen som var der vil noensinne glemme det. Heller ikke kvelden på Bragernes Torg eller natten som kom. Drammenshistorie!

Og – Haugesund vant bronsemedaljer, selv om det for oss ble litt sekundært....


PÅ DENNE DAG


20 mai er ingen utpreget god dag for Strømsgodset å spille fotball på... hele 8 ganger har vi tapt på denne dagen... Kun en gang har vi spilt uavgjort, og da er vi tilbake i 1958 da Yngvar Hansen og Steinar Høsøien scoret våre to mål i 2-2 kampen mot Drafn.


Men 20 mai i gullsesongen 2013 leverte vi en av våre aller beste bortekamper noensinne da Start ble maltraktert med 6-0 i Kristiansand. Bismark Adjei-Boateng (Nana), Stefan Johansen, Jarl André Storbæk, Selvmål (Glenn Andersen), Adama Diomande, Gustav Mendonca Wikheim sørget for den historiske seieren. Vi tar gjerne en reprise...


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

Lagenes felles historie

5 siste innbyrdes på Gamle gress


04.06.2023
SIF - FKH 1-2
Tilskuere: 4709
Mål: Lars Vilsvik


29.10.2022
SIF - FKH 1-2
Tilskuere: 4742
Mål: Thomas Grøgaard


05.12.2021
SIF - FKH 0-0
Tilskuere: 3284


06.12.2020
SIF - FKH 2-2
Tilskuere: 200
Mål: Johan Hove, Kristoffer Tokstad


31.03.2019
SIF - FKH 3-2
Tilskuere: 5040
Mål: Marcus Pedersen (str.), Johan Hove, Mos Abdellaoue


Slik gikk det sist på Gamle gress

Før kampen mot Haugesund i fjor hyllet Marienlyst publikummet Strømsgodset legenden LARS VILSVIK som hadde rundet historiske 400 spilte kamper for klubben. Vilsvik er den spillerne i vår historie med flest obligatoriske kamper og forhåpentligvis spiller han også i dag – og i mange år til...

Strømsgodset må alltid finne seg i å være favoritter mot Haugesund på Marienlyst, men i fjor måtte vi, for andre år på rad, rusle poengløse inn i garderoben. Haugesund tok ledelsen etter et drøyt kvarter på et skudd vår gode keeper Viljar Myhra normalt redder 100 av 100 ganger. Rett etter scoret Braut Brunes et mål som VAR-rommet etter mange LAAAAANGE minutter annulerte fordi de tolket at SIF spissen var en halv millimeter offside. Meget tvilsom avgjørelse etter at linjemann og dommer først godkjente målet!

 

Det var jevnt på Marienlyst, med sjanser begge veier, og etter en retur drøye kvarteret før slutt scoret jubilanten, Lars Vilsvik, og alle forventet da et stormløp mot FKH målet. Sånn ble det ikke. Haugesund scoret på sitt neste angrep og så måtte Strømsgodset jage igjen. To minutter før full tid “utlignet” Gustav Valsvik, men (for en gangs skyld) var dommer og VAR enige om at Valsvik var i offside posisjon og målet ble annulert. Marginalt, men sannsynligvis rett... 

 

En stor skuffelse i Drammen – og noe vi må rette opp i kveld!

Strømsgodset – Haugesund 1-2 (0-1)

4. juni 2023

Marienlyst stadion – 4709 tilskuere

 

0-1 Peter Therkildsen (18 min.)
1-1 Lars Vilsvik (71 min.)
1-2 Sory Diarra (75 min.)

 

Dommer: Marius Lien, Fossum IF Skien

 

Gult kort: Gustav Valsvik (SIF), Bilal Njie og Kevin Krygård (FKH)

 

Strømsgodset stilte med dette laget: Viljar Myhra - Ari Leifsson (Jostein Ekeland i 9 min.), Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl - Lars Vilsvik, Herman Stengel (Kreshnik Krasniqi i 9 min.), Ipalibo Jack (Marko Farji i 14 min.), Thomas Grøgaard (Ole Enersen i 45 min.) - Marcus Mehnert, Jonatan Braut Brunes, Tobias Gulliksen.


Felles spillere


Det er 3 Strømsgodset-spillere i årets tropp som tidligere har spilt for FK Haugesund. Eirik Ulland Andersen spilte 10 eliteseriekamper for Haugesund i 2011, mens våre ferske keepere, 

Per Kristian Bråtveit og Frank Stople begge har fortid i FKH.
Bråtveit spilte 107 eliteseriekamper for Haugesund i perioden 2014-2018, mens Stople spilte 3 eliteseriekamper for Haugesund i 2020 og 2021.

 

Av tidligere spillere er Thomas Sørum, som ble seriemester med Strømsgodset i 2013, den klart mest kjente. Paal Christian Alsaker hadde også en god SIF karriere.


Øvrige spillere med fortid i begge klubber:

Stian Ringstad, Patrick Haakon Olsen, Pontus Engblom, Thomas Sørum, Kevin Nicol, Svein Tore Brandshaug, Petter Larsen og Ivar Arnljot Sandvik.


Statistikk og fakta: Jens Erik Arnesen

HVERT MÅL TELLER I DAG! 

For hvert mål vi scorer mot FK Haugesund kan du bidra med en valgri sum til Blått Hjerte og sommerferieaktiviteter for barn som vokser opp i lavinntektsfamilier i Drammen. Klikk deg inn på linken for å se alle bidragene og legg inn ditt bidrag. 

Kapteinens
KOMMENTAR

Tusen takk for støtten!

Dere har vært fantastiske på tribuna både hjemme og borte, og det var kampens klart beste borte mot Fredrikstad 16. mai.

LES MER fra kapteinen

Selv med tap sto dere der og støttet oss, og klappet oss ut etter kampslutt. Den støtten betyr utrolig mye for oss, og det er akkurat det vi trenger for å klare å bikke kampene i vår favør, der mye har gått stang ut i det siste.

Vi som lag og spillere er alle enige om at Fredrikstad-kampen var en veldig dårlig prestasjon av oss, men vi må ikke glemme prestasjonene og hvor gode vi har vært til tider i flere kamper tidligere i sesongstarten.

Etter noen dager på treningsfeltet er vi veldig klare for å vise oss fra en mye bedre side mot Haugesund i dag. Og da håper jeg dere fortsetter å være dagens SIF-gutt, som dere har vært i det siste, for det gir oss trygghet og støtte til å prestere på vårt beste.

Sammen slår vi tilbake!

Gustav

Dagens kampsponsor

BLÅTT HJERTE er vårt samarbeid med Redd Barna og Kirkens Bymisjon hvor vi ønsker å skape en bedre hverdag for barn i Drammen som vokse ropp i varig lavinntektsfamilier. Søtt Blått Hjerte med vipps-numer 665176 og bidra til en bedre sommer for barn i Drammen. 


5 kjappe med Marcus Mehnert

26 år  |  draktnr. 77  angrepsspiller

Favorittlag

PSG

Favorittspiller

Edinson Cavani

Favorittmat

Sushi

Hva ville du vært hvis du ikke var fotballspiller?

Undertøysmodell

Hvilken lagkamerat ville du hatt med deg på en øde øy?

Flekka

Lagoppstilling

Strømsgodset

1. Per Kristian Bråtveit

25. Jesper Taaje
71. Gustav Valsvik (k)
27. Fredrik Kristensen Dahl

26. Lars Vilsvik
10. Herman Stengel
8. Kreshnik Krasniqi
17. Logi Tómasson

21. Marko Farji
9. Elias Melkersen
23. Eirik Ulland Andersen

Benken:

32. Frank Stople
4. Sivert Westerlund
5. Bent Sørmo
11. Jostein Ekeland
16. Dodou Gaye
20. Emmanuel Danso
22. Jonas Therkelsen
37. Samuel Silalahi
77. Marcus Mehnert

Haugesund

1. Egil Selvik (k)

2. Claus Niyukuri
4. Anders Bærtelsen
6. Ulrik Fredriksen
3. Oscar Krusnell

16. Bruno Leite
21. Julius Eskesen

7. Mathias Sauer
8. Morten Konradsen
11. Sebastian Tounekti

29. Sory Diarra

Benken:

22. Aslak Falch
5. Hlynur Karlsson
9. Sondre Liseth
13. Anton Ludviksson
14. Martin Samuelsen
20. Ismael Seone
24. Troy Nyhammer
25. Mikkel Hope
37. Sander Innvær

Eliteserie-tabellen

Visste du at…

...kun fire spillere har vært på banen i samtlige 12 kamper i serie og cup så langt i årets sesong?

De fire spillerne som har spilt i samtlige åtte seriekamper og fire cupkamper er Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl (bildet), Herman Stengel og Jonas Therkelsen.

Totalt har 23 forskjellige spillere vært i aksjon for A-laget denne sesongen, derav 20 av dem i Eliteserien.

Foto: Thomas Andersen / NTB Scanpix

Unn deg noe blått

Supporterboden på Marienlyst holder åpent én time før kampstart.

Supportershopen har også åpent 15 minutter etter kampslutt

Velkommen!

Her kan du finne informasjonen du trenger om blant annet billetter, tribuneplassering og HC-parkering.

Hovedsamarbeidspartner

SIF-lauget

Følg oss!

FacebookInstagramTikTokSnapchat
SpotifyTwitterYouTube

Innhold:
Strømsgodset Toppfotball

Teknisk løsning: